Ελληνικά Hoaxes - Η σελίδα που καταρρίπτει τις ψευδείς ειδήσεις

Ελληνική σελίδα που καταρρίπτει μύθους και ψευδείς ειδήσεις


Από το 2012 η σελίδα Ellinika Hoaxes υπάρχει στο Ελληνόφωνο διαδίκτυο και μέχρι σήμερα έχει καταρρίψει εκατοντάδες ψευδείς ειδήσεις που αναρτώνται σωρηδόν από blogs και υποτιθέμενες έγκυρες ειδησεογραφικές σελίδες.

Η συντακτική ομάδα των Ελληνικών Hoaxes αποτελείται από άτομα με εμπειρία στην αναγνώριση και κατάρριψη μύθων, ψευδών ειδήσεων, πλαστών βίντεο – φωτογραφιών και hoaxes. Όπως αναφέρουν και οι ίδιοι:

Τα «ellinikahoaxes.gr» είναι ο μοναδικός ελληνικός ιστότοπος κατά της παραπληροφόρησης και η μοναδική συντονισμένη προσπάθεια κατάρριψης αναληθών δημοσιευμάτων στο ελληνικό διαδίκτυο. Εργαλεία μας, η έρευνα, η συλλογή στοιχείων και πληροφοριών από αξιόπιστες πηγές και σωστή αξιολόγηση τους.
Επίσης, τα Ellinika Hoaxes είναι συνεργάτης της πλατφόρμας Facebook στον τομέα ελέγχου γεγονότων μέσα από το πρόγραμμα 3PFC (third-party fact-checkers) και είναι πιστοποιημένοι από τον IFCN (International Fact-Checking Network).

Η συντακτική ομάδα των Ελληνικών Hoaxes αποτελείται από τους:

  • Θοδωρής Δανιηλίδης – Ιδρυτής
  • Δημήτρης Αλικάκος – Αρχισυντάκτης 
  • Θάνος Σιτίστας (Επαχτίτης) – Διαχειριστής
  • Ανδρόνικος Κουτρουμπέλης – Αρθρογράφος ερευνητής
  • Γιώργος Γιώτης – Αρθρογράφος ερευνητής
  • Στάμος Αρχοντής – Αρθρογράφος, ερευνητής
  • Στυλιανός Πουρνής – Αρθρογράφος- Ερευνητής

Εμείς, σας προτείνουμε όλοι να κάνετε Like τη σελίδα τους στο Facebook και να βάλετε στα αγαπημένα την επίσημη ιστοσελίδα. Θεωρούμε ότι είναι από τις πιο χρήσιμες ιστοσελίδες που υπάρχουν στην Ελλάδα. Χωρίς να υπερβάλλω, μπορεί να σώσει και ζωές.

Η σελίδα των Ελληνικών Hoaxes: http://ellinikahoaxes.gr
H Fan Page στο Facebook: https://www.facebook.com/EllinikaHoaxes

Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram