Ελληνικά Hoaxes - Η σελίδα που καταρρίπτει τις ψευδείς ειδήσεις!


Από το 2012 η σελίδα ellinikahoaxes υπάρχει στο Ελληνόφωνο διαδίκτυο και μέχρι σήμερα έχει καταρρίψει εκατοντάδες ψευδείς ειδήσεις που αναρτώνται σορηδόν από blogs και υποτιθέμενες έγκυρες ειδησεογραφικές σελίδες.

Η συντακτική ομάδα των Ελληνικών Hoaxes αποτελείται από άτομα με εμπειρία στην αναγνώριση και κατάρριψη μύθων, ψευδών ειδήσεων, πλαστών βίντεο – φωτογραφιών και hoaxes. Όπως αναφέρουν και οι ίδιοι:

Κοινή πεποίθησή μας είναι ότι το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, οι μύθοι και τα ψέματα έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, τόσο στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» και «γεγονότα» από τον χώρο των επιστημών.
Από την ιστορία και την αστροφυσική, μέχρι ακόμα και την ιατρική. Το κίνητρο του κέρδους, σε συνδυασμό με την απουσία ελεγκτικών μηχανισμών και εφαρμογής των νόμων, φτάνουν να συνιστούν απειλή, κυρίως όταν πρόκειται για την υγεία των πολιτών.
Αυτό που δεν καταπίνουμε εμείς «αμάσητο», επιθυμούμε να το γνωρίζετε κι εσείς.

Η συντακτική ομάδα των Των Ελληνικών Hoaxes αποτελείται από τους:

Θοδωρής Δανιηλίδης – Ιδρυτής, Συντονιστής ερευνών
Γιώργος Ζαβοδημητράκης – Αρθρογράφος, Ερευνητής
Θοδωρής Μαγουλάς – Αρθρογράφος, Ερευνητής
Μάριος Φωτίου – Αρθρογράφος, Ερευνητής
Γιώργος Γιώτης – Αρθρογράφος, Ερευνητής
Σπύρος Αυγερινόπουλος – Αρθρογράφος, Ερευνητής
Θάνος Επαχτίτης – Αρθρογράφος, Ερευνητής
Δημήτρης Αλικάκος – Δημοσιογραφική επιμέλεια
Άγγελος Ι. Αγγελέτος – Νομικός σύμβουλος

Εμείς, σας προτείνουμε όλοι να κάνετε Like την σελίδα τους στο Facebook και να βάλετε στα αγαπημένα την επίσημη ιστοσελίδα. Θεωρούμε ότι είναι από τις πιο χρήσιμες ιστοσελίδες που υπάρχουν στην Ελλάδα. Χωρίς να υπερβάλλω, μπορεί να σώσει και ζωές!

Η σελίδα των Ελληνικών Hoaxes: http://ellinikahoaxes.gr
H Fan Page στο Facebook: https://www.facebook.com/EllinikaHoaxes

Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης