[How to]: Φτιάξτε το δικό σας Air Condition και γλιτώστε χρήματα

φτιάξε το δικό σου κλιματιστικό

Είδαμε στο Youtube μια εξαιρετική ιδέα για το πως να φτιάξουμε το δικό μας Air Condition χωρίς να ξοδευτούμε ιδιαίτερα! Αυτό που θα χρειαστούμε είναι ένα φορητό πλαστικό ψυγείο ή με φελιζόλ - από αυτά που χρησιμοποιούμε για να αποθηκεύουμε και να διατηρήσουμε δροσερά τα προϊόντα μας, με την βοήθεια του πάγου-, έναν ανεμιστήρα και μια γωνία πλαστικού σωλήνα που χρησιμοποιείται στις αποχετεύσεις.

Ο τύπος που το έφτιαξε χρησιμοποιεί ενέργεια από ένα φωτοβολταϊκό που έχει στο σπίτι του ώστε να μην ξοδεύει ηλεκτρικό ρεύμα. Αν δεν έχετε φωτοβολταϊκό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μπαταρίες. (αν ενδιαφέρεστε για αγορά φωτοβολταϊκού, μια βόλτα από ebay ή και Amazon θα δείτε πολλά και ωραία, αλλά προπάντων φθηνά). Αφού ολοκληρώσετε την κατασκευή, χρησιμοποιήστε μπουκάλια με παγωμένο νερό και τοποθετήστε τα στο εσωτερικό του ψυγείου. Ο αέρας που θα βγαίνει θα είναι παγωμένος. Ο πάγος μέχρι να λιώσει μπορεί να περάσουν και 5 ώρες όπως αναφέρει ο δημιουργός του βίντεο.

Μεγάλου ατού είναι ότι αυτό το κλιματιστικό μπορείτε να το μεταφέρετε άνετα, σε όποιο δωμάτιο του σπιτιού σας. Δείτε την κατασκευή:



Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram