[How to]: Πως να κάνεις Hotspot το κινητό τηλέφωνο

πως κάνω Hotspot το κινητό Android
Μία από τις πιο χρήσιμες λειτουργίες ενός smartphone είναι ότι μπορεί να γίνει Wi-Fi Hotspot, δηλαδή ένα μικρό router, για να μπορέσουμε να το χρησιμοποιούμε μέσω των δεδομένων κινητής τηλεφωνίας που έχουμε διαθέσιμα από τον πάροχό μας, και να συνδεόμαστε στο  διαδίκτυο από άλλες συσκευές όπως π.χ. Tablet ή laptop. Αυτή η επιλογή είναι πολύ χρήσιμη σε περιπτώσεις που βρισκόμαστε σε διακοπές ή σε κάποιο γραφείο που δε διαθέτει ίντερνετ. 

Πώς όμως μπορούμε να κάνουμε το κινητό μας hotspot; Εμείς επιλέξαμε κινητό της Xiaomi αλλά παρόμοια είναι τα βήματα και σε άλλες συσκευές. 

Βήμα 1: Πάμε στις Ρυθμίσεις του κινητού, και επιλέγουμε το Φορητό Σημείο πρόσβασης (μπορεί σε άλλα κινητά να αναφέρεται διαφορετικά).

Ρυθμίσεις κινητού



Βήμα 2: Στο μενού του «Φορητού Σημείου Πρόσβασης» ενεργοποιούμε την επιλογή.


Φορητό σημείο πρόσβασης



Βήμα 3: Στις ρυθμίσεις του φορητού σημείου πρόσβασης μπορούμε να αλλάξουμε το όνομα εμφάνισης (προαιρετικά) καθώς επίσης να βάλουμε και κωδικό πρόσβασης.

Σημείωση: Για να μπορεί να λειτουργήσει το Hotspot θα πρέπει να έχουμε ανοιχτά τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας της συσκευής μας.

Βήμα 4: Στο laptop μας ή στο tablet ή σε όποια συσκευή επιθυμούμε να συνδεθούμε απλώς ανοίγουμε το Wi-Fi και βρίσκουμε το φορητό hotspot μας όπως θα βρίσκαμε οποιοδήποτε άλλο Wi-Fi δίκτυο.

Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal