Το έχω συναντήσει αρκετές φορές, και στην δουλειά αλλά και με φίλους που έχουν παλιότερες εκδόσεις του Microsoft Office στον υπολογιστή τους. Οι νεότερες εκδόσεις Microsoft Office έχουν αλλάξει τον τύπο αρχείων που υπήρχαν στις παλαιότερες.

Για να σας δώσουμε να καταλάβετε, τα αρχεία του Word πλέον έχουν κατάληξη .docx ενώ παλιότερα είχαν κατάληξη .doc. Αντίστοιχα και στο Powerpoint και Excel. Αυτό σημαίνει ότι όποιος διαθέτει Microsoft Office 2003 και παλιότερες εκδόσεις, δεν μπορεί να ανοίξει αρχεία docx κτλ.

H Microsoft, είδε ότι αυτό είναι πρόβλημα και μολονότι πολλοί χρήστες ακόμα χρησιμοποιούν εκδόσεις 2003 και πίσω, αποφάσισε να εκδώσει ένα πακέτο συμβατότητας. Έτσι λοιπόν, δεν έχετε παρά να επισκεφτείτε το παρακάτω λινκ ώστε να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε αυτό το πακέτο.

Μετά την εγκατάσταση, οποιοδήποτε αρχείο Word, Excel και Powerpoint  του Microsoft Office 2007 και μεταγενέστερων, θα μπορεί να ανοίγει με Microsoft Office 2003 και παλιότερες εκδόσεις. ►► Κατεβάστε το πακέτο συμβατότητας

Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης