chordify.net - Το site που βρίσκει συγχορδίες από τραγούδια σε πραγματικό χρόνο

Αυτόματη εύρεση συγχορδιών από τραγούδια στο youtube

Το Chordify είναι μια ιστοσελίδα όπου οι απανταχού μουσικοί του πλανήτη έχουν κάνει την επίσκεψή τους σε αυτό. Και ο λόγος, για να δουν πως δουλεύει και αν είναι αξιόπιστο στα αποτελέσματα που δίνει.

Στο Chordify,  μπορείς μέσω της ενσωματωμένης αναζήτησης, να ψάξεις για τραγούδια και να σου βγάλει άμεσα τις συγχορδίες του σε πραγματικό χρόνο την ώρα που παίζει το εκάστοτε κομμάτι. Επίσης, σου βγάζει τα «πατήματα» στη κιθάρα, το γιουκαλίλι  ή και στο πιάνο. Η αναζήτηση γίνεται μέσω του Youtube ή και το Soundcloud. Οπότε ειναι λίγο δύσκολο να μην βρεις αυτό που θέλεις. Με μια δωρεάν εγγραφή, μπορείς να αποθηκεύεις τα τραγούδια που θέλεις στον προσωπικό σου λογαριασμό.

Βέβαια, τα λαθάκια του τα κάνει, κυρίως αν του βάλεις ένα όχι τόσο «καθαρό» κομμάτι να σου παίξει. Καλύτερα να ψάχνετε τις αυθεντικές εκτελέσεις από ένα κομμάτι παρά να βάζετε τραγούδια από συναυλίες ή ερασιτεχνικές ηχογραφήσεις.

Επίσης, γι αυτούς που θέλουν το κάτι παραπάνω, υπάρχει και η επι πληρωμή συνδρομή με έξτρα καλούδια, όπως εκτύπωση του αποτελέσματος, αλλαγή τονικότητας, κατέβασμα του τραγουδιού σε midi κ.α. ► Η σελίδα του Chordify

Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram