Access Runtime 2016 - Αν δεν έχεις την Microsoft Access, ίσως να σε ενδιαφέρει

Τρέξε εφαρμογές σε Access χωρίς να έχεις Access



Αν μια εφαρμογή που έχεις στον υπολογιστή σου, για να «τρέξει» χρειάζεται να υπάρχει εγκατεστημένη Microsoft Access -και κατ' επέκταση τα Office-  στον υπολογιστή σου, μπορείς να εγκαταστήσεις στον υπολογιστή σου εντελώς δωρεάν ένα πρόγραμμα, που στην ουσία είναι ένας viewer για την Access.

To Access Runtime λοιπόν, μπορεί να διαβάσει αρχεία που έχουν δημιουργηθεί με την Microsoft Access αλλά δεν μπορεί να τροποποιήσει ή να δημιουργήσει νέα αρχεία. Πολύ βολικό γι αυτούς που δεν χρειάζεται να έχουν όλη την σουίτα γραφείου της Microsoft, παρά μόνο για ορισμένες εργασίες που προαναφέρθηκαν.

Για παράδειγμα, το δωρεάν πρόγραμμα «Ηλεκτρονικό Πρωτόκολλο» του Χρήστου Μπερέτα, απαιτεί να έχετε την Access. Με το Runtime, δεν θα έχετε πρόβλημα. Επίσης, το πρόγραμμα διαχείρισης αποθήκης του Ελληνικού Στρατού απαιτεί την Access. 

Στο download link που σου δίνουμε στο τέλος του άρθρου, θα μεταφερθείς στην επίσημη σελίδα της Microsoft, όπου μπορείς να κατεβάσεις την έκδοση 2016, η οποία υποστηρίζει τα Windows 7, 8 και 10.
Αν έχεις παλιότερο λειτουργικό, δηλαδή Windows XP, μπορείς να κατεβάσεις την έκδοση 2007 κάνοντας κλικ εδώ

Έκδοση: 2016
Μέγεθος: 314 MB
Λειτουργικό σύστημα: Windows All
Κατασκευαστής: Microsoft
Πηγή: microsoft.com
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης 


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram