Κάνουμε πλάκα στον φίλο μας ανοιγοκλείνοντας το πορτάκι του DVD σαν φάντασμα

Αυτόματο ανοιγόκλειμα του DVD

Πως θα σου φαινόταν να κάνεις μια πλάκα στον φίλο σου και να ανοιγοκλείνεις το πορτάκι από το DVD του υπολογιστή όσο συχνά επιθυμείς; Είναι πολύ εύκολο και μπορείς να το επιτύχεις με έναν απλό κώδικα που θα σου δώσω ευθύς αμέσως. Αντιγράψτε σε ένα απλό έγγραφο κειμένου τον παρακάτω κώδικα:

wscript.sleep 600000
Set oWMP = CreateObject("WMPlayer.OCX.7")
Set colCDROMs = oWMP.cdromCollection
do
if colCDROMs.Count >= 1 then
For i = 0 to colCDROMs.Count - 1
colCDROMs.Item(i).Eject
Next
For i = 0 to colCDROMs.Count - 1
colCDROMs.Item(i).Eject
Next
End If
wscript.sleep 5000
loop

Αφού το αντέγραψες, δώστου ότι όνομα θέλεις κατά την αποθήκευση αλλά η κατάληξη πρέπει να είναι .vbs. Για παράδειγμα «πορτάκι.vbs».Τα μόνα στοιχεία που μπορείς να αλλάξεις είναι στην πρώτη γραμμή όπου ο αριθμός 600000, αντιστοιχεί σε χιλιοστά δευτερολέπτου, που σημαίνει ότι τα 600000 είναι 10 λεπτά. Δηλαδή από την στιγμή που θα ενεργοποιήσεις το σκριπτάκι θα ξεκινήσει να ανοιγοκλείνει το πορτάκι του DVD σε 10 λεπτά.

Στη προτελευταία γραμμή, βλέπουμε ακόμα έναν αριθμό, το 5000, αυτό μεταφράζετε σε 5 δευτερόλεπτα, δηλαδή η διαδικασία (του ανοιγοκλείματος του DVD) θα επαναλαμβάνεται κάθε 5 δευτερόλεπτα. Εσύ, μπορείς να αλλάξεις αυτά τα νούμερα ή να τα αφήσεις όπως είναι.

Όπως είπαμε και ποιο πάνω, από την στιγμή που θα κάνεις διπλό κλικ στο .vbs αρχείο που μόλις έφτιαξες, σε 10 λεπτά θα αρχίσει να ανοιγοκλείνει το πορτάκι. Μπορείς επισης να τρελάνεις τον φίλο σου ακόμα πιο πολύ αφού μπορούμε να θέσουμε σε λειτουργία το «κόλπο» να εκκινεί μαζί με τον υπολογιστή!


Θα ανοίξουμε τον φάκελο που εκκινούνται τα προγράμματα μαζί με τον υπολογιστή και θα βάλουμε το σκριπτάκι εκεί μέσα.
Πατάμε το πλήκτρο των Windows μαζί με το R για να ανοίξει το παράθυρο της εκτέλεσης, και γράφουμε:

shell:Startup

Αφού ανοίξει ο φάκελος, βάζουμε εκεί μέσα το .vbs. Τώρα, όποτε κάνει εκκίνηση τον υπολογιστή του ο φίλος σου, θα περιμένει 10 λεπτά και το πορτάκι θα αρχίζει να κάνει τα τρελά του.

Όταν το αστείο τελειώσει και μετά από αρκετά «γαλλικά» που θα εισπράξεις από τον φίλο σου, μπορείς να αφαιρέσεις το σκριπτάκι από τον φάκελο εκκίνησης. Πρέπει να το σταματήσεις όμως και από τις διεργασίες του υπολογιστή. Με CTRL+ALT+Delete ανοίγουμε τη διαχείριση εργασιών και το σκριπτάκι εμφανίζεται με την ονομασία που βλέπεις στη φωτογραφία (Windows Based Script Host). Δεξί κλικ στην διεργασία αυτή και τέλος εργασίας. Αυτό ήταν! Πλέον σταμάτησε να λειτουργεί.
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram