Computer Show - Η πρώτη εκπομπή στην Ελλάδα για υπολογιστές ανέβηκε στο Youtube

Computer Show - Η πρώτη ελληνική εκπομπή για τα PC


Το μακρυνό 1991, δηλαδή πριν 29 χρόνια ακριβώς, ο Αντώνης Λεκόπουλος, συντάκτης του θρυλικού περιοδικού PIXEL για υπολογιστές, ξεκίνησε μια τηλεοπτική εκπομπή στην ET1, με τίτλο «Computer Show» και φυσικά αφορούσε τους Micro Υπολογιστές της εποχής εκείνης. Δυστυχώς, η εκπομπή κράτησε μόλις μία σεζόν, καταγράφοντας 11 μισάωρα επεισόδια.

To Ελληνικό κανάλι Amiga500, ανέβασε στο Youtube όλα τα επεισόδια αυτής της εκπομπής σε πολύ καλή ανάλυση και ένα ρίγος συγκίνησης και νοσταλγίας διαπέρασε το κορμί μου μόλις το ανακάλυψα. Τώρα, μετά από χρόνια και ως εμπειρότερος, διακρίνω μια ποιότητα στην εκπομπή αυτή για την εποχή της, με αρκετό χιούμορ από τον παρουσιαστή και πολύ ωραία θέματα, όπως gaming, hardware, συνεντεύξεις αλλά και διαγωνισμούς στο Kick OFF, το θρυλικό ποδοσφαιράκι που ακόμα καίει καρδιές!

Αξίζει να δείτε αυτά τα επεισόδια, μιλάμε για την πρώτη εκπομπή που αφορούσε θέματα υπολογιστών στην Ελλάδα! Οι παλιότεροι θα θυμηθείτε τα νιάτα σας αλλά και οι νεότεροι θα δείτε με τι τεχνολογίες ενθουσιαζόμασταν τότε και πόσο πολύ άλλαξαν τα πράγματα. Η εκπομπή έβγαινε στον αέρα κάθε Παρασκευή και ώρα 18:30.

►► Δείτε όλα τα επεισόδια του Computer Show 

Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram