Φραντς Κάφκα - Η Δίκη (δωρεάν μυθιστόρημα)

Φραντς Κάφκα - Η ΔίκηΛίγα λόγια τον συγγραφέα: 

O Φραντς Κάφκα (Franz Kafka, 3 Ιουλίου 1883 - 3 Ιουνίου 1924) ήταν ένας από τους πιο σημαντικούς λογοτέχνες του 20ού αιώνα. Γερμανόφωνος και εβραϊκής καταγωγής, έζησε στη σημερινή Τσεχία και έγραψε όλα τα βιβλία του στη γερμανική γλώσσα. Τα χρόνια που ακολούθησαν το θάνατό του, εδραιώθηκε η θέση του στην παγκόσμια λογοτεχνία, χαρακτηρίστηκε ως ο σπουδαιότερος μοντερνιστής γερμανόφωνος πεζογράφος και το έργο του έχει αναλυθεί εκτενώς. Ανάμεσα στα σημαντικότερα έργα του περιλαμβάνονται η νουβέλα «Η Μεταμόρφωση (1915)» και τα μυθιστορήματα «Η Δίκη (1925)», «Ο Πύργος (1926)» και «Αμερική (1927)».


Λίγα λόγια  για το έργο: 

 Ο τραπεζοϋπάλληλος Γιόζεφ Κ. (το επώνυμο δεν αναφέρεται ποτέ) είναι ένας άνθρωπος συνηθισμένος, στου οποίου τη ζωή δε συμβαίνει τίποτα το εξαιρετικό. Ξαφνικά η ισορροπία του ανατρέπεται, όταν δύο άγνωστοι χτυπούν την πόρτα του και του ανακοινώνουν ότι ήρθαν να τον οδηγήσουν στον ανακριτή.

Κατεβάστε και διαβάστε εντελώς δωρεάν το μυθιστόρημα του Φραντς Κάφκα σε PDF μορφή από τα 24grammata. 

Είδος αρχείου: PDF
Μέγεθος: 10.5 MB
Σελίδες: 235
Συγγραφέας:  Φραντς Κάφκα
Πηγή: 24grammata.com
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram