Εδώ ψάχνεις...

Δωρεάν Βιβλίο: Η Αρχαία Ελλάδα και οι Ανατολικοί Λαοί (3000-323 π.Χ.)

Κυριακή, 20 Νοεμβρίου 2016


Μια καταπληκτική δουλειά από τον καθηγητή κ. Δημήτρη Ι. Λοΐζο, ο οποίος αφιλοκερδώς και μέσα από πολύχρονη συγγραφή του παρόντος τόμου για την Ιστορία, Αρχαιολογία και Πολιτισμό του αρχαίου κόσμου, καταγράφει στις 560 σελίδες του βιβλίου την Αρχαία Ελλάδα και τους Ανατολικούς λαούς από τους Σουμέριους εως και τον Μέγα Αλέξανδρο.

Ο τόμος «Η Αρχαία Ελλάδα και οι Ανατολικοί Λαοί (3000-323 π.Χ.)» είναι ο πρώτος του σχεδιαζόμενου (εάν ποτέ ολοκληρωθεί) πολύτομου έργου, Η Ελλάδα και η Ευρώπη.

Από την εισαγωγή του βιβλίου:

Η Αρχαία Ελλάδα και οι Ανατολικοί Λαοί που θα διαβάσετε θέλει στην αρχή να δείξει τις πηγές του πολιτισμού και της Ιστορίας στην Αρχαία Εγγύς Ανατολή και στην Αίγυπτο καθώς και τα επιτεύγματα των λαών που κατοίκησαν στην περιοχή και μετά να συνεχίσει, περνώντας από τον έναν μεγάλο ιστορικό κύκλο στον άλλο, με την εξέταση της Ελληνικής Ιστορίας και του Πολιτισμού.

Άλλωστε, είναι πλέον αποδεδειγμένο ότι η ιστορική πορεία των Αρχαίων Ελλήνων, και κατ’ επέκταση της ανατολικής λεκάνης της Μεσογείου Θαλάσσης, είναι και αποτέλεσμα του συγκερασμού που επετεύχθη με τις επαφές των Μινωιτών και των Ελλήνων με τους Αιγυπτίους, τους Φοίνικες και τους Πέρσες, χωρίς κανείς να παραγνωρίζει την τελικά ανεξάρτητη πολιτισμική ανέλιξη των Ελλήνων.

Είδος αρχείου: PDF
Μέγεθος: 4.7 MB
Σελίδες: 560
Συγγραφέας: Δημήτρης Ι. Λοΐζος 
Πηγή: www.anistor.gr/ellas/ellada.htm
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης


Αν διαπιστώσετε κάποιο λάθος στα download link που σας δίνουμε,παρακαλούμε να αναρτήσετε το πρόβλημα στα σχόλια του εκάστοτε θέματος για να το διορθώσουμε άμεσα.


 
 
 

Social Media

Ακολουθήστε μας στα Σόσιαλ Μίντια:

Paypal Donate

Αν θέλεις να συνεισφέρεις στο έργο μας, μπορείς να κάνεις μια δωρεά μέσω Paypal:

Έτσι μας είπαν να σας πούμε...

Για να είσαι σένιος και ντόμπρος όπως είμαστε εμείς, κάτσε και βλεφάρισε το παρακάτω κειμενάκι:

Φιλικοί σύνδεσμοι

Μας αγαπούν και τους αγαπάμε:

Χρήσιμα | Ο γιατρός του Android | Ειδησεις | xariseto.gr