David Rumsey Map Collection: Κατεβάστε πάνω από 100.000 ιστορικούς χάρτες εντελώς δωρεάν

Συλλογή ιστορικών χαρτών

Ο David Rumsey είναι συλλέκτης xαρτών, ο οποίος ξεκίνησε την συλλογή του πριν από 30 χρόνια και περιλαμβάνει αυτή την στιγμή περισσότερους από 150.000 χάρτες.
Η συλλογή επικεντρώνεται σε σπάνιους χάρτες του 16ου έως 21ου αιώνα της Βόρειας και Νότιας Αμερικής, καθώς και σε χάρτες του κόσμου, της Ασίας, της Αφρικής, της Ευρώπης και της Ωκεανίας. 

Η συλλογή του, εκτός από τους κλασικούς χάρτες περιλαμβάνει υδρόγειους, γεωγραφικούς χάρτες, χάρτες τσέπης, βιβλία εξερεύνησης, φωτογραφίες, ναυτικούς χάρτες κ.α. Όλο το υλικό του χρονολογείται από το 1550 έως και σήμερα. 

Το 2010, ο David, δημιούργησε μια ιστοσελίδα με σκοπό να ανεβάσει τους χάρτες στο διαδίκτυο, τους οποίους άρχισε να ψηφιοποιεί από το 1996. Το αποτέλεσμα είναι κάτι παραπάνω από εκπληκτικό! Σήμερα, υπάρχουν πάνω από 100.000 ψηφιοποιημένοι χάρτες υψηλής ανάλυσης ανεβασμένοι στο site του, και το καλύτερο, είναι εντελώς δωρεάν για να τους κατεβάσετε στον υπολογιστή σας. Τι περιμένετε λοιπόν, αρχίστε την εξερεύνηση. 

Αξίζει να σημειώσουμε, πως το έργο του David συνεχίζεται αμείωτα εδώ και χρόνια μέχρι να ψηφιοποιηθεί και το τελευταίο κομμάτι χάρτη της συλλογής του. 


Αξίζει να του ρίξουμε μια ματιά: Το Site του David Rumsey


Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram