DNS Benchmark - Κάνε το ίντερνετ γρηγορότερο

Άλλαξε τους DNS για πιο γρήγορο ίντερνετ



Αν η σύνδεση στο διαδίκτυο αργεί να φορτώσει σελίδες που περιηγούμαστε τότε πρέπει να πάρουμε δραστικά μέτρα και σε αυτό μπορεί να βοηθήσει ένα δωρεάν πρόγραμμα, το DNS Benchmark.

Το πρόγραμμα μπορεί να ελέγξει και να βρει τους ταχύτερους DNS Servers που βρίσκονται κοντά μας και να μας επιτρέψει να έχουμε γρηγορότερη πλοήγηση στο ίντερνετ.

Το πρόγραμμα είναι δωρεάν και φορητό, δηλαδή δεν χρειάζεται εγκατάσταση. Με το που κατεβάσουμε και τρέξουμε το πρόγραμμα θα πατήσουμε το κουμπί «Run Benchmark» από την καρτέλα «Nameservers» για να αρχίσει η μέτρηση. Καλό είναι να μην χρησιμοποιούμε το διαδίκτυο αυτή την στιγμή. Αφού τελειώσει αυτός ο έλεγχος, το πρόγραμμα θα μας υποδείξει να «χτίσουμε» μια δική μας λίστα ώστε να βρει τους κοντινότερους και γρηγορότερους DNS Servers, εμείς αποδεχόμαστε αυτό το κάλεσμα πατώντας το «Build Custom List». Τώρα πρέπει να περιμένουμε γύρω στο μισάωρο ώσπου να κάνει τον έλεγχο. Εδώ, φτιάχνουμε έναν καφέ.



Αφού δημιουργηθεί η λίστα, το πρόγραμμα από προεπιλογή μάς εμφανίζει πρώτα και πάνω πάνω, τους γρηγορότερους. Αφού τους γράψουμε σε ένα χαρτάκι θα πρέπει να πάμε στις ρυθμίσεις του WiFi μας: Κάνουμε δεξί κλικ στο κουμπί έναρξη επιλέγοντας τις «συνδέσεις δικτύου» και στη συνέχεια δεξί κλικ στο WiFi και ιδιότητες.

Στην καρτέλα αυτή θα δούμε μια σειρά από στοιχεία, επιλέγουμε με το ποντίκι μας το «Πρωτόκολλο Ίντερνετ Έκδοση 4 (TCP/IPv4)» και πατάμε πάλι ιδιότητες. Τις διευθύνσεις DNS που γράψαμε στο χαρτάκι τις πληκτρολογούμε στα κενά κουτάκια αφού επιλέξουμε πρώτα την χειροκίνητη «χρήση των παρακάτω διευθύνσεων διακομιστή DNS». Πατάμε ΟΚ και πλέον θα έχουμε γρηγορότερη πλοήγηση στο διαδίκτυο, άρα γρηγορότερο ίντερνετ.




Και επειδή μια εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις, φαντάσου με το βίντεο τι γίνεται. Δες το αναλυτικό βίντεο/οδηγό από το PCsteps.gr:



Έκδοση: 1.3.6
Μέγεθος: 168 KB
Λειτουργικό σύστημα: Windows All
Κατασκευαστής: Stevw Gibson
Πηγή: grc.com
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης



Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram