Έίναι τρελός ο Διαχειριστής του dwrean: «Δεν έχουμε καλό ανταγωνισμό»


Εδώ και χρόνια το dwrean.net πρωτοπορεί σε αυτό που κάνει. Δηλαδή να παρουσιάζει δωρεάν εφαρμογές και άλλα καλούδια για τον υπολογιστή και το κινητό στην Ελληνική γλώσσα. Νομίζω, ότι αυτό που μας κάνει να ξεχωρίζουμε, είναι το ποιοτικό περιεχόμενο αλλά και η διαρκής ανανέωση των άρθρων επί 8 χρόνια!

Ενώ υπάρχουν πολλά ξενόγλωσσα sites που κάνουν αυτή την δουλειά, στην Ελλάδα δεν βλέπω μεγάλο ανταγωνισμό. Εντάξει, δεν ειναι μηδενικά τα αποτελέσματα αλλά υπάρχουν δουλειές που υπολειτουργούν. Σίγουρα όμως, υπάρχουν sites που αξίζει να αναφερθούμε. Τώρα, θα μου πεις, εντάξει, αυτό είναι καλό για σένα, να μαζέψεις όλο τον κόσμο. Σε πληροφορώ δεν είναι και τόσο καλό όσο ακούγεται.

Όταν υπάρχει ανταγωνισμός, είναι καλός για δύο πράγματα. Πρώτον, δεν σε αφήνει να χαλαρώσεις και ψάχνεις συνεχώς τρόπους να γίνεις καλύτερος και δεύτερον, μπορείς να «πάρεις» πράγματα από τον υγειή ανταγωνισμό, να μάθεις από τον άλλον, να γίνεις και φίλος, γιατί όχι. Όσο υπάρχουν περισσότερες φωνές για ένα αντιεκίμενο, τότε ανεβαίνει το επίπεδο.

Δεν κρύβομαι πίσω από το δάκτυλό μου και θέλω το καλύτερο για το site μου. Νομιζω, ένας ανταγωνισμός θα με κάνει ακόμα καλύτερο. Ούτε είμαι από αυτούς που δεν θέλουν να αναφέρουν τους ανταγωνιστές τους, δεν έχω τέτοια κόμπλεξ. Ας τους δούμε λοιπόν:


  • LoveForTechnology - Αρκετά χρόνια στον χώρο και νομίζω το μοναδικό που κάνει καθημερινη ανανέωση των άρθρων του
  • Olafree.net - Φίλοι μου ο Γιώργος και ο Θάνος (πατέρας και γιος) αλλά τελευταία έχουν δώσει μάλλον αλλού προτεραιότητα
  • freewaretips.gr - Ίσως το πιο καλοδουλεμένο site και το πιο όμορφο (προσωπικά γούστα). Αν ανεβάσει τον ρυθμό ανανέωσης, νομίζω θα έχουμε καλή κόντρα. (έχουμε γνωριστεί με τον Θανάση)
  • Free.gr - Ενώ το domain name το ζηλεύω οικτρά, δεν βλέπω να το έχει πάρει πολύ ζεστά το θέμα ο δημιουργός του
  • sxoleio.eu - Ενώ με την πρώτη ματιά νομίζεις ότι μπαίνεις σε παιδική χαρά, το αποτέλεσμα είναι αρκετά καλό. Αν και δεν βλέπω ανανέωση από τον δημιουργό.


Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης