Είναι τρελός ο Διαχειριστής του dwrean: «Δεν έχουμε καλό ανταγωνισμό»

Ανταγωνισμός και dwrean.net


Εδώ και χρόνια το dwrean.net πρωτοπορεί σε αυτό που κάνει. Δηλαδή, να παρουσιάζει δωρεάν εφαρμογές και άλλα καλούδια για τον υπολογιστή και το κινητό στην Ελληνική γλώσσα. Νομίζω, ότι αυτό που μας κάνει να ξεχωρίζουμε, είναι το ποιοτικό περιεχόμενο αλλά και η διαρκής ανανέωση των άρθρων επί 14 χρόνια!

Ενώ υπάρχουν πολλά ξενόγλωσσα sites που κάνουν αυτή τη δουλειά, στην Ελλάδα δε βλέπω μεγάλο ανταγωνισμό. Εντάξει, δεν είναι μηδενικά τα αποτελέσματα αλλά υπάρχουν δουλειές που υπολειτουργούν. Σίγουρα όμως, υπάρχουν sites που αξίζει να αναφερθούμε. Τώρα, θα μου πεις, εντάξει, αυτό είναι καλό για σένα, να μαζέψεις όλο τον κόσμο. Σε πληροφορώ δεν είναι και τόσο καλό όσο ακούγεται.

Όταν υπάρχει ανταγωνισμός, είναι καλός για δύο πράγματα. Πρώτον, δεν σε αφήνει να χαλαρώσεις και ψάχνεις συνεχώς τρόπους να γίνεις καλύτερος και δεύτερον, μπορείς να «πάρεις» πράγματα από τον υγιή ανταγωνισμό, να μάθεις από τον άλλον, να γίνεις και φίλος, γιατί όχι. Όσο υπάρχουν περισσότερες φωνές για ένα αντικείμενο, τότε ανεβαίνει το επίπεδο.

Δεν κρύβομαι πίσω από το δάκτυλό μου και θέλω το καλύτερο για το site μου. Νομίζω, ένας ανταγωνισμός θα με κάνει ακόμα καλύτερο. Ούτε είμαι από αυτούς που δε θέλουν να αναφέρουν τους ανταγωνιστές τους, δεν έχω τέτοια κόμπλεξ. Ας τους δούμε λοιπόν:

  • LoveForTechnology - Αρκετά χρόνια στον χώρο και νομίζω το μοναδικό που κάνει καθημερινή ανανέωση των άρθρων του.
  • OpenSoft - Παλιά καραβάνα τους είδους αλλά παραμένει άδεια μιας και τα προγράμματα που έχει ως τώρα, μαρτυρούν πως το site έχει πιάσει αράχνες....κρίμα! 
  • freewaretips.gr - Ίσως το πιο καλοδουλεμένο site και το πιο όμορφο (προσωπικά γούστα). Δυστυχώς, δεν βλέπουμε νέα άρθρα εδώ και καιρό. Και πάλι...κρίμα! 
  • Free.gr - Ενώ το domain name το ζηλεύω οικτρά, δεν βλέπω να το έχει πάρει πολύ ζεστά το θέμα ο δημιουργός του
  • sxoleio.eu - Πρόσφατα ανανεωμένο interface (επιτέλους) με τα καλύτερα δωρεάν και open source προγράμματα για υπολογιστές. Μπράβο! 

Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal