Εδώ ψάχνεις...

[How to]: Φτιάξε γραμματοσειρά με τον δικό σου γραφικό χαρακτήρα

Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2016

Παλιότερα, η δημιουργία μιας γραμματοσειράς ήταν αρκετά δύσκολη αλλά με τα σύγχρονα εργαλεία γίνεται παιχνιδάκι. Ψάξαμε και βρήκαμε μία καταπληκτική online εφαρμογή που σου επιτρέπει να φτιάξεις γραμματοσειρά με τον δικό σου γραφικό χαρακτήρα. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επισκεφτείτε το paintfont.com, να επιλέξετε την γλώσσα και τα σύμβολα που επιθυμείτε και να πατήσετε το κουμπί create template. 
Η εφαρμογή, θα δημιουργήσει ένα PDF η μια εικόνα (ανάλογα τι θα επιλέξετε για εξαγωγή) με τα γράμματα να είναι αχνά  ώστε να τα «πατήσετε» από πάνω με μαύρο μαρκαδοράκι  με τον δικό σας γραφικό χαρακτήρα. Όταν τελειώσετε, θα πρέπει να ανεβάσετε (με την επιλογή Upload your templates) στην ιστοσελίδα το έτοιμο αρχείο και η εφαρμογή θα σας ετοιμάσει την γραμματοσειρά! 


Καλό είναι να έχετε Scanner ώστε να σκανάρετε το αποτέλεσμα και να το περάσετε στον υπολογιστή σας. Αλλιώς, χρησιμοποιήστε την ζωγραφική που υπάρχει στα Windows ώστε να σχεδιάσετε με το ποντίκι την δική σας γραμματοσειρά. Αν και θα σας δυσκολέψει με το ποντίκι, καλό είναι να το κάνετε με το χέρι εκτός αν έχετε ειδικό πενάκι με συσκευή που γράφει απευθείας στον υπολογιστή. 

Δείτε ένα βίντεο από την εφαρμογή και περιμένουμε να μας στείλετε τις δικές σας δημιουργίες:Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης


 
 
 

Social Media

Ακολουθήστε μας στα Σόσιαλ Μίντια:

Paypal Donate

Αν θέλεις να συνεισφέρεις στο έργο μας, μπορείς να κάνεις μια δωρεά μέσω Paypal:

Έτσι μας είπαν να σας πούμε...

Για να είσαι σένιος και ντόμπρος όπως είμαστε εμείς, κάτσε και βλεφάρισε το παρακάτω κειμενάκι:

Φιλικοί σύνδεσμοι

Μας αγαπούν και τους αγαπάμε:

Χρήσιμα | Ο γιατρός του Android | Ειδησεις | xariseto.gr