Μα τι είναι επιτέλους αυτό το dwrean.net και ποιος ο σκοπός του

dwrean.net: τι κάνουμε και ποιος ο λόγος ύπαρξης


Σκοπός μας στο dwrean.net είναι σου μάθουμε να χρησιμοποιείς δωρεάν και ποιοτικά εργαλεία για τον υπολογιστή και το κινητό σου, να σου γνωστοποιήσουμε την ύπαρξη δωρεάν βιβλίων που κυκλοφορούν, τα οποία δεν γνώριζες έως τώρα. Επίσης, να σου δείξουμε το μεγαλείο του διαδικτύου, όπου μέσα από αυτό μπορείς να μάθεις πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ.

Ο κυριότερος λόγος που το κάνουμε αυτό δεν είναι για να γλιτώσεις τα πιθανά έξοδα που θα έκανες αν αγόραζες το Photoshop για παράδειγμα. Σίγουρα, τα έξοδα είναι σημαντικό κομμάτι και θα πρέπει να τα λαμβάνουμε υπόψη αλλά το κίνητρό μας είναι η γνώση. Δεν θέλουμε να λειτουργείς ως διαφημιστικό θύμα και να αγοράζεις ό,τι σε πλασάρουν οι διαφημιστικές. Όχι ότι δεν είναι αξιόπιστα τα προϊόντα αυτά αλλά προσπαθούμε να σε βάλουμε σ' ένα τρυπάκι ώστε να κοιτάζεις και έξω από σύστημα, out of the box που λένε και οι φίλοι μας οι Αμερικάνοι.

Υπάρχουν εργαλεία/εφαρμογές που κάνουν φανταστική δουλειά και μπορούν να ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό χρήστη. Απλά χρειάζεται να ψαχτείς λίγο. Για παράδειγμα,  δεν χρειάζεται να μείνεις στο γνωστό προς όλους μας Microsoft Office και αγνοήσεις την ύπαρξη του φοβερού και δωρεάν αντίστοιχου προγράμματος, Libre Office ή και άλλων παρόμοιων δωρεάν Office. Και τα δύο κάνουν την ίδια δουλειά, το ένα είναι εμπορικό, το άλλο δωρεάν. Απλά, έχουμε συνηθίσει σε ορισμένα πράγματα και δύσκολα αλλάζουμε. Δοκίμασε όμως και το διαφορετικό, δεν είναι κακό, ίσα ίσα σου προσφέρει περισσότερη γνώση, και γενικότερα ακονίζεις το μυαλό σου όταν μπλέκεις με νέα πράγματα.

Ένας άλλος σημαντικός παράγοντας που υπάρχουμε ως site είναι να σε προτρέψουμε να αποφύγεις «σπασμένα» εμπορικά προγράμματα. Μην νομίζεις ότι έχοντας σπασμένη την πλήρη έκδοση ενός προγράμματος θα σου κάνει καλό. Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να μολυνθεί ο υπολογιστής σου με ιούς και μετά θα τρέχεις και δεν θα φτάνεις. Προτίμησε τα δωρεάν και νόμιμα! Το χειρότερο απ' όλα είναι να χρησιμοποιεί κάποιος σπασμένο εμπορικό antivirus. Είναι σαν να έχεις θωρακισμένη πόρτα στο σπίτι σου και να αφήνεις το κλειδί κάτω από το πατάκι.

Αυτό το φανταστικό εργαλείο που έχεις στα χέρια σου και λέγεται υπολογιστής ή smartphone, σε συνεργασία με το διαδίκτυο, μπορεί να σου παρέχει πράγματα που ούτε τα φανταζόσουν, μπορεί ακόμα να σου βρει εργασία, μπορείς να εξειδικευτείς, να μάθεις μια νέα δουλειά κ.ο.κ. Από μόνος του όμως, δεν μπορεί να κάνει και πολλά αν δεν γνωρίζεις ο ίδιος να τον αξιοποιήσεις στο 100% των δυνατοτήτων του. Είμαστε εδώ για να βάλουμε ένα λιθαράκι ώστε να ανεβάσεις ψηλότερα αυτό το ποσοστό της γνώσης!

Τέλος, αν θέλεις να δεις σε βίντεο μια περίληψη του πως ξεκινήσαμε και τι ακριβώς κάνουμε, υπάρχει μια πρόσφατη συζήτηση με τον φίλο μου τον Μπάμπη,  aka Frutotrela, που μιλάω για το site. 


Κυριάκος Οικονομίδης
Ιδρυτής του dwrean.net


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram