Ποιος είναι ο σκοπός της ύπαρξής μας;


Σκοπός μας στο dwrean.net είναι σας μάθουμε να χρησιμοποιείτε δωρεάν και ποιοτικά εργαλεία για τον υπολογιστή σας και να σας γνωστοποιήσουμε την ύπαρξη δωρεάν βιβλίων αλλά και περιοδικών που κυκλοφορούν, τα οποία δεν γνωρίζατε. Επίσης, να σας δείξουμε το μεγαλείο του διαδικτύου, όπου μέσα από αυτό μπορείς να μάθεις πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα.

Ο κυριότερος λόγος που το κάνουμε αυτό δεν είναι για να γλιτώσετε τα πιθανά έξοδα που θα κάνατε, αν αγοράζατε το Photoshop για παράδειγμα. Σίγουρα, τα έξοδα είναι σημαντικό κομμάτι και θα πρέπει να τα λαμβάνουμε υπόψιν μας αλλά το κίνητρό μας είναι η γνώση. Δεν θέλουμε να λειτουργείτε ως διαφημιστικά θύματα και να αγοράζετε ότι σας πλασάρουν οι διαφημιστικές. Όχι ότι δεν είναι αξιόπιστα τα προϊόντα αυτά αλλά προσπαθούμε να σας βάλουμε στο τρυπάκι να κοιτάζετε και έξω από σύστημα, out of the box που λένε και οι φίλοι μας οι Αμερικάνοι.

Υπάρχουν εργαλεία/εφαρμογές που κάνουν φανταστική δουλειά και μπορούν να ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό χρήστη. Απλά χρειάζεται να το ψάξετε λίγο. Μην μείνετε στο γνωστό προς όλους μας Microsoft Office και αγνοήσετε την ύπαρξη του φοβερού και δωρεάν αντίστοιχου προγράμματος, Libre Office. Και τα δύο κάνουν την ίδια δουλειά, το ένα είναι εμπορικό, το άλλο δωρεάν. Απλά, έχουμε συνηθίσει σε ορισμένα πράγματα και δύσκολα αλλάζουμε. Δοκιμάστε και το διαφορετικό, δεν είναι κακό, ίσα ίσα σας προσφέρει περισσότερη γνώση, και γενικότερα ακονίζεις το μυαλό σου όταν μπλέκεις με νέα πράγματα.

Ένας άλλος σημαντικός παράγοντας που υπάρχουμε ως site είναι να σας προτρέψουμε να αποφύγετε «σπασμένα» εμπορικά προγράμματα. Μην νομίζετε ότι έχοντας σπασμένη την πλήρη έκδοση ενός προγράμματος θα σας κάνει καλό. Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να μολυνθεί ο υπολογιστής σας με ιούς και μετά θα τρέχετε και δεν θα φτάνετε. Προτιμήστε τα δωρεάν και νόμιμα! Το χειρότερο είναι να χρησιμοποιεί κάποιος σπασμένο εμπορικό antivirus. Είναι σαν να αφήνεις ανοικτή την θωρακισμένη πόρτα του σπιτιού σου και αν μπει ο κλέφτης, μπήκε.

Τέλος, να πούμε ότι αυτό το φανταστικό εργαλείο που έχετε στα χέρια σας και λέγεται υπολογιστής ή smartphone, σε συνεργασία με το διαδίκτυο, μπορεί να σας παρέχει πράγματα που ούτε τα φανταζόσασταν, μπορεί ακόμα να σας βρει εργασία, μπορείτε να εξειδικευτείτε, να μάθετε μια νέα δουλειά κ.ο.κ. Από μόνος τους όμως, δεν μπορεί να κάνει και πολλά αν δεν γνωρίζετε εσείς ο ίδιος να τον αξιοποιήσετε στο 100% των δυνατοτήτων του. Είμαστε εδώ για να βάλουμε ένα λιθαράκι ώστε να ανεβάσετε όσο το δυνατόν ψηλότερα αυτό το ποσοστό της γνώσης!

Κυριάκος Οικονομίδης
Ιδρυτής του dwrean.net