[How to]: Βρίσκω τους κωδικούς που έχω αποθηκεύσει σε ιστοσελίδες

Βρίσκω τους αποθηκευμένους κωδικούς


Όταν κάνουμε εγγραφή σε sites με κωδικό, συνήθως οι browsers μας ρωτούν αν θέλουμε να αποθηκεύσουμε αυτούς τους κωδικούς ώστε να μην τους ξαναγράφουμε. Αν δεχτούμε, τότε ΔΕΝ θα μας ξαναρωτήσει και ο κωδικός θα μπαίνει αυτόματα κάθε φορά που κάνουμε σύνδεση (login).

Τι γίνεται όμως όταν δεν θυμόμαστε τους κωδικούς αυτούς; Πως μπορούμε να τους δούμε; Εδώ θα αναφερθούμε στους δύο δημοφιλέστερους browsers, Google Chrome και Mozilla Firefox και πως γίνεται η εμφάνιση των κωδικών.

Google Chrome

Στον Chrome, για να εμφανίσουμε του κωδικούς και τα ονόματα χρήστη από διάφορες ιστοσελίδες που έχουμε κάνει εγγραφή, αρκεί να γράψουμε στην μπάρα διευθύνσεων το παρακάτω και να πατήσουμε enter:

chrome://password-manager/passwords

Αμέσως θα εμφανιστεί ένα παράθυρο με όλες τις σελίδες που έχουμε δώσει τα στοιχεία μας, username και password. Κάνουμε κλικ στο κουμπί εμφάνιση και θα μας ζητηθεί ο κωδικός που χρησιμοποιούμε για να μπούμε στα Windows (αν έχουμε).


Βρίσκω τους κωδικούς που έχω αποθηκεύσει σε ιστοσελίδες

Mozilla Firefox

Στον Firefox, αρκεί να πάμε στις ρυθμίσεις του κάνοντας κλικ στο κουμπί μενού ► Επιλογές ► ασφάλεια ► Αποθηκευμένες συνδέσεις  και θα ανοίξει η διαχείριση κωδικών πρόσβασης. Ή απλά, πληκτρολόγησε στην μπάρα διευθύνσεων του Firefox το παρακάτω: 

about:logins

Για προβολή αποθηκευμένων κωδικών πρόσβασης, κάνουμε κλικ στο «εμφάνιση κωδικών».

Βρίσκω τους κωδικούς που έχω αποθηκεύσει σε ιστοσελίδες


Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal