Εδώ ψάχνεις...

Σχολικός Βιβλιοφύλαξ 3.2.0 - Δωρεάν πρόγραμμα δανειστικής βιβλιοθήκης

Κυριακή, 20 Νοεμβρίου 2016


Με τον Σχολικό Βιβλιοφύλαξ μπορείτε να καταχωρίσετε τους τίτλους βιβλίων, εντύπων κλπ μαζί με ονόματα συγγραφέων, επιμελητών, μεταφραστών, διασκευαστών, εικονογράφων κλπ, τίτλους πρωτοτύπων, εκδοτικά στοιχεία, βιβλιαριθμούς και δανειζομένους μαθητές.

Κατόπιν να αναζητήσετε από την βάση δεδομένων που θα δημιουργήσετε οποιαδήποτε εγγραφή χρησιμοποιώντας οποιοδήποτε στοιχείο (π.χ. συγγραφέα, μεταφραστή, τίτλο, μαθητή κλπ). Οι εγγραφές που θα βρεθούν μπορούν να παρουσιασθούν είτε μία μία είτε σε ομάδες αλλά και να εκτυπωθούν, εάν το επιθυμείτε. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει Βοήθεια και πλήκτρα συντομεύσεως των ενεργειών σας.

Το Σ-Βιβλιοφύλαξ συνοδεύεται από το πρόγραμμα Μ-Βιβλιοφύλαξ, το οποίο μπορεί να εγκατασταθεί σε ξεχωριστό ηλεκτρονικό υπολογιστή και να είναι στην διάθεση των μαθητών για να διερευνούν στις εγγραφές του καταλόγου ψάχνοντας κάποιο βιβλίο. Στο Μ-Βιβλιοφύλαξ οι μαθητές δεν έχουν την δυνατότητα να αλλάξουν τα στοιχεία του καταλόγου. Μπορούν μόνο να ψάξουν, να δουν και να εκτυπώσουν ηλεκτρονικές καρτέλες εγγραφών.

Η διαφορά από τον Προσωπικό βιβλιοφύλαξ που παρουσιάσαμε σε προηγούμενο άρθρο είναι ότι αυτό έχει την δυνατότητα να λειτουργήσει ως εφαρμογή δανειστικής βιβλιοθήκης, σε αντίθεση με τον προσωπικό, που λειτουργεί μόνο για προσωπική καταλογράφηση των βιβλίων. Φυσικά, το πρόγραμμα ενδείκνυται για χρησιμοποίηση σε Σχολεία.

Πρόσφατα, προσθέσαμε και ένα ωραίο οδηγό χρήσης της εφαρμογής σε μορφή PDF. Μπορείτε να τον διαβάσετε από εδώ: Οδηγός χρήσης για τον Σχολικό βιβλιοφύλαξ.

Έκδοση: 3.2.0
Μέγεθος: 1.6 MB
Λειτουργικό σύστημα: Windows All
Κατασκευαστής: Δημήτρης Ι. Λο'ί'ζος
Πηγή: anistor.gr/greek
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης


Αν διαπιστώσετε κάποιο λάθος στα download link που σας δίνουμε,παρακαλούμε να αναρτήσετε το πρόβλημα στα σχόλια του εκάστοτε θέματος για να το διορθώσουμε άμεσα.


 
 
 

Social Media

Ακολουθήστε μας στα Σόσιαλ Μίντια:

Paypal Donate

Αν θέλεις να συνεισφέρεις στο έργο μας, μπορείς να κάνεις μια δωρεά μέσω Paypal:

Έτσι μας είπαν να σας πούμε...

Για να είσαι σένιος και ντόμπρος όπως είμαστε εμείς, κάτσε και βλεφάρισε το παρακάτω κειμενάκι:

Φιλικοί σύνδεσμοι

Μας αγαπούν και τους αγαπάμε:

Χρήσιμα | Ο γιατρός του Android | Ειδησεις | xariseto.gr