Ποιο ηλεκτρονικό παιχνίδι συνιστώ να αποφύγετε

travian - το χειρότερο παιχνίδι


Αγαπάμε τα παιχνίδια εδώ στο dwrean.net και το αποδεικνύουμε καθημερινά ανεβάζοντας διάφορα είδη για όλες τις κατηγορίες μας (υπολογιστές και κινητά). Αυτό όμως που πρέπει να αναφέρω ως το χειρότερο παιχνίδι που έχω δοκιμάσει ποτέ και δεν σου προσφέρει απολύτως τίποτα, είναι το travian, ένα browser game στρατηγικής αλλά και απόλυτης αποχαύνωσης και κοροϊδίας.

Στο Travian έχετε να διαλέξετε ανάμεσα από τρεις φυλές (Γαλάτες, Τεύτονες, Ρωμαίους) και να αρχίσετε την αναβάθμιση του χωριού σας χτίζοντας διάφορα κτήρια αλλά και αναβαθμίζοντας τις ύλες (σίδερο, ξύλο, πηλός, σιτάρι) που έχετε στην κατοχή σας. Είναι online παιχνίδι και παίζετε ενάντια άλλων φυσικών προσώπων όπου μπορείτε να φτιάξετε συμμαχίες με μερικούς από αυτούς ώστε να αλληλοβοηθιέστε.


Το κακό σε αυτό το παιχνίδι είναι ότι πρέπει να είσαι παρών συνέχεια για να αναβαθμίζεις τα κτήρια σου όταν τελειώνει ο χρόνος της προηγούμενης αναβάθμισης, να είσαι παρών για να προσέχεις τις επιθέσεις των αντιπάλων σου, να είσαι παρών για να κάνεις ο ίδιος επιθέσεις, να είσαι παρών για να εκπληρώνεις διάφορες προκλήσεις του παιχνιδιού (περιπέτειες του ήρωα, δημοπρασίες αντικειμένων κτλ). Με λίγα λόγια, αν δεν είσαι online στο παιχνίδι συνεχώς, δύσκολα θα καταφέρεις να φτάσεις στον επιθυμητό στόχο.

Τα πράγματα γίνονται ακόμα χειρότερα, όταν βλέπεις ότι για να γίνεις ανταγωνιστικός θα πρέπει να πληρώσεις! θα πρέπει να αγοράσεις χρυσό για να κάνεις όλες τις προαναφερθείσες εργασίες πιο γρήγορα αλλά και να απολαμβάνεις τα επιπλέον προνόμια που σου δίνει το παιχνίδι. Όσο πιο πολύ χρυσό έχεις και χρησιμοποιείς, τόσο πιο εύκολα θα ανέβεις στην κατάταξη. Το παιχνίδι παρουσιάζεται ως δωρεάν αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι.

Τέτοιου είδους παιχνίδια υπάρχουν πάρα πολλά, και διαφέρουν μόνο στον εποχή που διαδραματίζεται το παιχνίδι, τους ήρωες, τα γραφικά κτλ. Η συνταγή είναι ίδια και μάλλον πετυχημένη αφού χαίρει μεγάλης συμμετοχής ανά τον κόσμο.

Αν είστε από αυτούς που δεν έχετε άλλα ενδιαφέροντα στη ζωή σας, τότε να αρχίστε να παίζετε αυτά τα παιχνίδια, ειδάλλως βρείτε κάτι πιο δημιουργικό ή κάτι πιο διασκεδαστικό και λιγότερο εθιστικό να περάσετε ευχάριστα τις ελεύθερες ώρες σας. Το ξεκίνησα το συγκεκριμένο παιχνίδι για να έχω προσωπική αντίληψη των πραγμάτων αλλά και να γράψω αυτό το άρθρο. Πραγματικά, ήταν οι πιο ανούσιες ώρες της ζωής μου!

Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram