Εδώ ψάχνεις...

WirelessConnectionInfo - Δες την πραγματική ισχύ του WiFi σου

Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2016


Γνωρίζουμε ότι για να δούμε την ισχύ του σήματος του WiFi στον υπολογιστή μας, υπάρχει μια οπτική ένδειξη με μπάρες όπως το σήμα στα κινητά τηλέφωνα κάτω δεξιά στη μπάρα εργαλείων και δίπλα στο ρολόι. Αυτή η ένδειξη μας δίνει έναν γενικό μπούσουλα και δεν μπορούμε να δούμε την ακριβή μέτρηση της ισχύς του WiFi.


Υπάρχει ένα δωρεάν πρόγραμμα που μπορεί να μας δώσει πολύ περισσότερες πληροφορίες για την σύνδεση WiFi και την ποιότητα της σύνδεσης, το οποίο είναι από την αξιόπιστη σελίδα του NirSoft και λέγεται WirelessConnectionInfo.

Με το πρόγραμμα αυτό μπορούμε δούμε διάφορες πληροφορίες όπως το όνομα του δικτύου μας, την Mac Adress, τον ρυθμό εκπομπής και λήψης, το πρωτόκολλο κρυπτογράφησης που έχουμε (WPA, WPA2, WEP) αλλά το σημαντικότερο και αυτό που θέλουμε να εστιάσουμε είναι η δύναμη του σήματος. Η ισχύς την φαίνεται στην επιλογή Signal Quality, όπου μας δίνεται ένα εύρος τιμής από το 0 εως το 100. Όσο υψηλότερη είναι η τιμή, τόσο καλύτερο σήμα έχουμε. Όπως θα διαπιστώσετε από το παρακάτω screenshot, το δικό μου σήμα είναι στο 100, επειδή το router είναι σχεδόν δίπλα μου.


Το πρόγραμμα είναι πολύ μικρό σε μέγεθος και είναι portable, που σημαίνει δεν χρειάζεται εγκατάσταση στον υπολογιστή σας.

Έκδοση: 1.13
Μέγεθος: 56.4 KB
Λειτουργικό σύστημα: Windows All
Κατασκευαστής: NirSoft
Πηγή: nirsoft.net
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης


Αν διαπιστώσετε κάποιο λάθος στα download link που σας δίνουμε,παρακαλούμε να αναρτήσετε το πρόβλημα στα σχόλια του εκάστοτε θέματος για να το διορθώσουμε άμεσα.


 
 
 

Social Media

Ακολουθήστε μας στα Σόσιαλ Μίντια:

Paypal Donate

Αν θέλεις να συνεισφέρεις στο έργο μας, μπορείς να κάνεις μια δωρεά μέσω Paypal:

Έτσι μας είπαν να σας πούμε...

Για να είσαι σένιος και ντόμπρος όπως είμαστε εμείς, κάτσε και βλεφάρισε το παρακάτω κειμενάκι:

Φιλικοί σύνδεσμοι

Μας αγαπούν και τους αγαπάμε:

Χρήσιμα | Ο γιατρός του Android | Ειδησεις | xariseto.gr