«Blank And Secure» - Οριστική διαγραφή αρχείων χωρίς δυνατότητα ανάκτησης

Οριστική διαγραφή αρχείων χωρίς δυνατότητα ανάκτησης

Το δωρεάν πρόγραμμα «Blank And Secure» είναι ένα portable εργαλείο που σκοπό έχει την οριστική διαγραφή των δεδομένων του υπολογιστή μας. Με αυτό το πρόγραμμα κάνουμε αδύνατη την ανάκτηση των διαγραμμένων αρχείων/δεδομένων. Επομένως, όταν αποφασίσουμε να διαγράψουμε κάτι με το «blank and secure» θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί διότι μετά δεν υπάρχει γυρισμός.

Ορισμένοι, εύλογα, θα ρωτήσετε που αποσκοπεί η οριστική διαγραφή δεδομένων. Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι υπάρχουν προγράμματα που ανακτούν διαγραμμένα αρχεία του υπολογιστή μας. Σκέψου τώρα, να έχεις πουλήσει τον παλιό σου σκληρό δίσκο σε κάποιον άγνωστο διαγράφοντας με την κλασική μέθοδο τα αρχεία σου. Αν αυτός ο άγνωστος χρησιμοποιήσει κάποια από τα προγράμματα ανάκτησης, σίγουρα θα μπορέσει να επαναφέρει αρχεία που ίσως δεν θα ήθελες, όπως προσωπικές φωτογραφίες, βίντεο, έγγραφα κτλ.

Πως λειτουργεί το πρόγραμμα;

Απλά, με την μέθοδο drag n drop ή σε απλά ελληνικά, σέρνουμε τα αρχεία που θέλουμε να διαγράψουμε μέσα στο κενό πλαίσιο του προγράμματος και πατάμε το κουμπί διαγραφή. Αυτό ήταν!

Το πρόγραμμα διαθέτει μετάφραση στα ελληνικά, αρκεί να πατήσουμε το κουμπί LNG που βρίσκεται πάνω δεξιά και να επιλέξουμε την Ελληνική γλώσσα. Όπως προαναφέραμε, είναι portable, δηλαδή δεν χρειάζεται εγκατάσταση και η χωρητικότητά του είναι μόλις 182 kb στην 64bit έκδοση.

Έκδοση: 6.88
Μέγεθος: 182 KB
Λειτουργικό σύστημα: Windows All
Κατασκευαστής: softwareok.com
Πηγή: softwareok.com
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης



Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram