«Computer Science Unplugged» - Μάθε πληροφορική διασκεδάζοντας (δωρεάν e-book)


Από την εισαγωγή του βιβλίου: 

Οι υπολογιστές είναι παντού. Όλοι μας πρέπει να γνωρίζουμε πως να τους χρησιμοποιούμε και πολλοί από εμάς τους χρησιμοποιούμε καθημερινά. Μα πώς λειτουργούν; Πώς σκέπτονται; Και πώς μπορούμε να τους κάνουμε ταχύτερους και, τέλος πάντων, καλύτερους;

Η πληροφορική είναι μία γοητευτική επιστήμη που ερευνά αυτά ακριβώς τα ερωτήματα. Οι απλές και διασκεδαστικές δραστηριότητες αυτού του βιβλίου, σχεδιασμένες για παιδιά διαφόρων ηλικιών, σας εισάγουν σε μερικές από τις βασικές έννοιες και αρχές του πως δουλεύουν οι υπολογιστές, χωρίς οι μαθητές να χρησιμοποιήσουν καθόλου τον υπολογιστή! Αυτό το βιβλίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί αποτελεσματικά σε προγράμματα εμβάθυνσης ή και επέκτασης των κανονικών μαθημάτων.

Δεν χρειάζεται να είστε ειδικοί στους υπολογιστές για να μπορέσετε να διασκεδάσετε μαθαίνοντας κι' εσείς τις αρχές της πληροφορικής με τα παιδιά σας. Το βιβλίο περιλαμβάνει διάφορες δραστηριότητες, με απλές εξηγήσεις σχετικά με το εκάστοτε θεωρητικό υπόβαθρο. Προσφέρονται απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα και κάθε δραστηριότητα τελειώνει με ένα κεφάλαιο με τίτλο “Τι σχέση έχουν όλα αυτά;” που εξηγεί τη βαθύτερη σημασία των δραστηριοτήτων.

Το βιβλίο ενδείκνυται για μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αν και οποιοσδήποτε είναι αρχάριος και θέλει να εμβαθύνει στην πληροφορική και τους υπολογιστές, θα του φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο.

Είδος αρχείου: PDF
Μέγεθος: 4.6 MB
Σελίδες: 117
Μετάφραση στα Ελληνικά: Στέφανος Μουσαφείρης
Πηγή: greeklug.gr
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης


Αν διαπιστώσετε κάποιο λάθος στα download link που σας δίνουμε,παρακαλούμε να αναρτήσετε το πρόβλημα στα σχόλια του εκάστοτε θέματος για να το διορθώσουμε άμεσα.