Πως κάνω ζωντανή μετάδοση στο Facebook από τον υπολογιστή

Πως κάνεις Live μετάδοση στο Facebook

Εδώ και αρκετό καιρό υπάρχει η ζωντανή μετάδοση βίντεο στο Facebook μέσω κινητών συσκευών αλλά και από τον υπολογιστή. Είναι κόσμος όμως που δεν γνωρίζει τη διαδικασία και σε αυτούς απευθύνεται αυτός ο μίνι οδηγός. Σήμερα θα δούμε πως γίνεται η μετάδοση μέσω υπολογιστή, αν και μέσω κινητού δεν διαφέρει πολύ. 


Πως κάνω Live μετάδοση




Αρχικά, πηγαίνεις στο προφίλ σου και πατάς στο πλαίσιο για να γράψεις ένα ποστ. Θα δεις ένα κόκκινο εικονίδιο κάμερας που γράφει Live Video. Πατάς πάνω σε αυτό το εικονίδιο και μεταφέρεσαι στο περιβάλλον προετοιμασίας της ζωντανής ροής με διαθέσιμες αρκετές ρυθμίσεις. Εκεί, μπορείς να βάλεις τίτλο του βίντεο, περιγραφή, να ορίσεις την κάμερα που θέλεις να καταγράφει τη ζωντανή ροή (αν υπάρχει μόνο μία, τότε το facebook την έχει προεπιλεγμένη).




Επίσης, μπορείς να προγραμματίσεις μια ζωντανή ροή σε μελλοντική ημερομηνία, να βάλεις ερωτηματολόγιο κατά τη Live μετάδοση αλλά και να κάνεις ταυτόχρονα Live και με άλλους μαζί. Τέλος, όταν είσαι έτοιμος πατάς στο μπλε κουμπί Live μετάδοση.





Επιπλέον, υποστηρίζεται η ζωντανή μετάδοση από third-party λογισμικό Live streaming και αυτό σημαίνει ότι μπορείτε άμεσα να ξεκινήσετε τη ζωντανή μετάδοση μέσω του OBS για παράδειγμα, με περισσότερες ρυθμίσεις και εργαλεία. 

Με λίγα λόγια πρόκειται για μία ολοκληρωμένη λύση για Live streaming που δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα από άλλες παρόμοιες υπηρεσίες. Φυσικά, όλοι οι φίλοι σου, θα ειδοποιηθούν για τη ζωντανή μετάδοση.

Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης 

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram