Mem Reduct - Δες άμεσα την κατανάλωση της μνήμης RAM και κάνε καθαρισμό

Καθαρίζουμε την μνήμη RAM


Το Mem Reduct είναι μια δωρεάν και λιλιπούτεια open source εφαρμογή που σου δείχνει σε πραγματικό χρόνο πόση μνήμη RAM καταναλώνει ο υπολογιστής σου. Το σημαντικό σε αυτή την εφαρμογή είναι ότι υπάρχει επιλογή με ένα κλικ να καθαρίσεις την μνήμη (Clean memory) και να απελευθερωθεί μεγάλο ποσοστό από αυτήν, «ανακουφίζοντας» έτσι τον υπολογιστή σου και γλυτώνοντας τον από πιθανά κρασαρίσματα.

Αξιοσημείωτο είναι ότι στις ρυθμίσεις υπάρχει επιλογή να ορίσεις αυτόματα τον καθαρισμό της μνήμης RAM, ανάλογα το ποσοστό δέσμευσης που έχει εκείνη την στιγμή. Από προεπιλογή είναι απενεργοποιημένο αλλά μπορείς να το ρυθμίσεις να είναι στο 90%, δηλαδή αν φτάσει στο 90% η χρήση της μνήμης RAM, τότε θα γίνει αυτόματα η απελευθέρωση μνήμης. Επίσης, μπορείς να το ρυθμίσεις να κάνει μόνο του καθαρισμό ανά χρονικές στιγμές καθορισμένες από εσένα. 

Το πρόγραμμα, αφού εγκατασταθεί στον υπολογιστή μας, «κάθεται» διακριτικά στην system tray στην κάτω μπάρα της επιφάνειας εργασίας και δίπλα στο ρολόι, όπου εμφανίζει άμεσα το νούμερο (%) της μνήμης RAM που χρησιμοποιεί.

Στο download link που υπάρχει στο τέλος του άρθρου, θα μεταφερθείς στην σελίδα της εφαρμογής όπου μπορείς να κατεβάσεις το εκτελέσιμο αρχείο (.exe) ή την portable έκδοση (.zip) του προγράμματος, δηλαδή την έκδοση που δεν χρειάζεται να κάνετε εγκατάσταση στον υπολογιστή.

Έκδοση: 3.4
Μέγεθος: 321 KB
Λειτουργικό σύστημα: Windows All
Κατασκευαστής: Henry ++
Πηγή: henrypp.org
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης
Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram