Δύο δωρεάν εφαρμογές για να μάθετε κώδικα Braille

Δωρεάν εφαρμογή για να μάθεις κώδικα Braille

Κώδικας Μπράιγ (Braille) ονομάζεται το σύστημα γραφής και ανάγνωσης των τυφλών. Το όνομά του οφείλεται στον εφευρέτη του Λουδοβίκο Μπράιγ. Ψάξαμε και βρήκαμε στο Google Play Store, δύο δωρεάν εφαρμογές για την εκμάθηση αυτής της γραφής. Κάνοντας κλικ στο τίτλο των εφαρμογών, θα μεταβείτε στο Google Play Store για να τις κατεβάσετε.



To «Μάθε Braille» είναι ένα καινοτόμο λογισμικό για την εκμάθηση του ελληνικού και του αγγλικού κώδικα Braille. H καινοτομία του έγκειται στο ότι δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να διδαχθούν, να κάνουν εξάσκηση αλλά και να εξακριβώσουν τις γνώσεις τους στον κώδικα Braille παίζοντας ένα παιχνίδι.

Η εφαρμογή "Μάθε Braille" δημιουργήθηκε με την υποστήριξη του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών - Περιφερειακή Ένωση Κεντρικής Μακεδονίας.




H «Ελληνική γραφή Braille» σε αντίθεση με το «Μάθε Braille» περιέχει 3 ομάδες αντιστοιχιών με τα βασικά σύμβολα καθημερινής χρήσης, το πολυτονικό σύστημα, μαθηματικές πράξεις κατά Μενεΐδη, κατά Nemeth, διάφορα σύμβολα, όπως επίσης και το αγγλικό αλφάβητο Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Σου άρεσε το άρθρο μας;

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με τους ακόλουθους τρόπους: