Εδώ ψάχνεις...

Δύο δωρεάν εφαρμογές για να μάθετε κώδικα Braille

Κυριακή, 11 Ιουνίου 2017

Δωρεάν εφαρμογή για να μάθεις κώδικα Braille

Κώδικας Μπράιγ (Braille) ονομάζεται το σύστημα γραφής και ανάγνωσης των τυφλών. Το όνομά του οφείλεται στον εφευρέτη του Λουδοβίκο Μπράιγ. Ψάξαμε και βρήκαμε στο Google Play Store, δύο δωρεάν εφαρμογές για την εκμάθηση αυτής της γραφής. Κάνοντας κλικ στο τίτλο των εφαρμογών, θα μεταβείτε στο Google Play Store για να τις κατεβάσετε.To «Μάθε Braille» είναι ένα καινοτόμο λογισμικό για την εκμάθηση του ελληνικού και του αγγλικού κώδικα Braille. H καινοτομία του έγκειται στο ότι δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να διδαχθούν, να κάνουν εξάσκηση αλλά και να εξακριβώσουν τις γνώσεις τους στον κώδικα Braille παίζοντας ένα παιχνίδι.

Η εφαρμογή "Μάθε Braille" δημιουργήθηκε με την υποστήριξη του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών - Περιφερειακή Ένωση Κεντρικής Μακεδονίας.
H «Ελληνική γραφή Braille» σε αντίθεση με το «Μάθε Braille» περιέχει 3 ομάδες αντιστοιχιών με τα βασικά σύμβολα καθημερινής χρήσης, το πολυτονικό σύστημα, μαθηματικές πράξεις κατά Μενεΐδη, κατά Nemeth, διάφορα σύμβολα, όπως επίσης και το αγγλικό αλφάβητο Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Σου άρεσε το άρθρο μας;

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με τους ακόλουθους τρόπους: 
 
 

Social Media

Ακολουθήστε μας στα Σόσιαλ Μίντια:

Paypal Donate

Αν θέλεις να συνεισφέρεις στο έργο μας, μπορείς να κάνεις μια δωρεά μέσω Paypal:

Έτσι μας είπαν να σας πούμε...

Για να είσαι σένιος και ντόμπρος όπως είμαστε εμείς, κάτσε και βλεφάρισε το παρακάτω κειμενάκι:

Φιλικοί σύνδεσμοι

Μας αγαπούν και τους αγαπάμε:

Χρήσιμα | Ο γιατρός του Android | Ειδησεις | xariseto.gr

Big Brother

Αυτή τη στιγμή στο site μας σουλατσάρουν ολοζώντανα τύποι που ξέρουν τι θα πει ποιότητα