Αυξήστε την Ασφάλεια του Facebook λογαριασμού σας


Στις μέρες μας, το Facebook έχει γίνει το δεύτερό μας σπίτι. Εσείς θα αφήνατε το σπίτι σας κλειδωμένο με μια απλή κλειδαριά η θα βάζατε ασφαλείας; Έτσι και ο Έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων όπως το ονόμασαν στα Ελληνικά και είναι πολύ εύκολο να το ενεργοποιήσετε. Πάμε λοιπόν:
Εδώ να σημειώσουμε, αν ενεργοποιήσετε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων, θα πρέπει να πληκτρολογείτε έναν ειδικό κωδικό έγκρισης σύνδεσης, κάθε φορά που θέλετε να συνδεθείτε στο λογαριασμό σας στο Facebook μόνο όταν συνδέεστε από νέο κινητό ή υπολογιστή.

Σε περίπτωση που προσπαθήσει να αποκτήσει πρόσβαση στο λογαριασμό σας κάποιος άλλος, δεν θα μπορεί να συνδεθεί.

Για να ενεργοποιήσετε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων, επιλέξτε «Ρυθμίσεις λογαριασμού» ► Πατήστε «Ασφάλεια και σύνδεση» ► Πατήστε «Χρησιμοποιήστε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων».Στη συνέχεια, το Facebook θα σας καθοδηγήσει για να ενεργοποιήσετε το έλεγχο ζητώντας από εσάς έναν αριθμό κινητού τηλεφώνου. Αφού τελειώσετε με την καθοδήγηση, και την ενεργοποίηση του Ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων, θα είστε διπλά ασφαλής από κακόβουλες επιθέσεις.

Αν γίνει απόπειρα σύνδεσης από υπολογιστή, κινητό ή πρόγραμμα περιήγησης που δεν έχετε χρησιμοποιήσει στο παρελθόν, θα σας έρθει ειδοποίηση και θα σας ζητηθεί να την εγκρίνετε με έναν κωδικό έγκρισης σύνδεσης. Θα σας σταλεί ο κωδικός με SMS ή μπορείτε να τον λάβετε από το Facebook.

Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης Σου άρεσε το άρθρο μας;

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με τους ακόλουθους τρόπους: