HGS StellaR - Δωρεάν Ελληνικό γεωγραφικό πρόγραμμα του 1994!

δωρεάν ελληνικό γεωγραφικό πρόγραμμα της ελλάδας

Το HGS StellaR είναι ένα δωρεάν ελληνικό γεωγραφικό σύστημα πληροφοριών για το λειτουργικό σύστημα DOS!!  Ναι, δεν είναι τυπογραφικό λάθος. Σας μεταφέρουμε στο 1994 όπου ένας νέος Έλληνας προγραμματιστής, ο Γιώργος Καούνης, γνωστός στο πανελλήνιο από το επιτυχημένο παιχνίδι «Αλεξάνδρα το Τάβλι» που έφτιαξε πριν πολλά χρόνια και το φιλοξενούμε στο site μας, δημιούργησε από το μηδέν γράφοντας τον κώδικα του HGS το 1994 και του πήρε περίπου δύο χρόνια για να το ολοκληρώσει. Ακόμα και η γραμματοσειρά που εμφανίζεται στο πρόγραμμα, είναι δικής του δημιουργίας.

Το HGS StellaR είναι ένας Χάρτης της Ελλάδας (του 1994-96), φτιαγμένος αποκλειστικά σε γλώσσα C++ και όταν δημιουργήθηκε, τα Windows 95 ακόμα δεν είχαν εμφανιστεί. Επομένως, το πρόγραμμα δουλεύει σε Dos Λειτουργικό σύστημα αλλά χάρη στο dosbox (εξομοιωτής λειτουργικού Dos) που υπάρχει μέσα στο zip αρχείο του προγράμματος, θα μπορέσετε να το τρέξετε ακόμα και σε Windows 11. Το HGS περιέχει γεωφυσικές πληροφορίες της Ελλάδας, Δήμους, Νομούς, Βουνά, Ποταμούς, μπορείτε να βάλετε φίλτρα για να προσαρμόσετε την απεικόνιση σύμφωνα με τα κριτήρια που θέλετε κ.α.

Δείτε ένα βίντεο του HGS από τον δημιουργό του:



Σημαντική σημείωση: Μέσα στο zip αρχείο που θα κατεβάσετε υπάρχουν αρχεία κειμένου με βοήθεια για τη λειτουργία του προγράμματος αλλά και πως να το εγκαταστήσετε μέσω του Dosbox. Διαβάστε τα οπωσδήποτε για να μην έχετε απορίες αργότερα.

Έκδοση: 1.3D
Μέγεθος: 2 MB
Λειτουργικό σύστημα: Windows All (με την βοήθεια του dosbox)
Κατασκευαστής: Γιώργος Καούνης
Πηγή: georgekaounis.gr
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram