[How to]: Πως να ξοδεύεις λιγότερα megabytes στο κινητό σου

Λιγότερα megabytes σε θέαση βίντεο

Πλέον στις μέρες μας χρησιμοποιούμε ολοένα και περισσότερο τις κινητές μας συσκευές για να απολαύσουμε τα καλούδια που μας προσφέρει το διαδίκτυο με αποτέλεσμα να μη μας φτάνει μόνο η σύνδεση WiFi που μπορούμε να έχουμε στο σπίτι μας ή σε κάποια καφετέρια. Θέλουμε να έχουμε συνέχεια ίντερνετ στο κινητό μας, πράγμα που σημαίνει ότι αγοράζουμε Megabytes και φυσικά πρέπει να προσέχουμε για να έχουμε μην εξαντλήσουμε τα όρια για να μας φτάσει ο μήνας.

Έτσι λοιπόν, αν θέλουμε να έχουμε ένα μπούσουλα για το πως ξοδεύονται τα megabytes στο κινητό μας και ποιες είναι αυτές οι υπηρεσίες που «τρώνε» τα περισσότερα, θα σας πούμε μερικά πράγματα για να γνωρίζετε τι να προσέχετε. Επομένως έχουμε:

Θέαση βίντεο: Κακά τα ψέμματα, το να βλέπουμε βίντεο στο Youtube είναι από τις αγαπημένες μας ασχολίες στο smartphone αλλά και η πιο «φαγανή» υπηρεσία αφού καταβροχθίζει τα megabytes χωρίς έλεος! βέβαια, αν προσέξουμε μερικά πράγματα, θα σωθούμε από τον πεινασμένο megabytοφαγο!

Ο Χρήστος από το Dr. Android, κατέγραψε μέσα από δοκιμές που έκανε, πόσα megabytes περίπου καταναλώνονται συνήθως αν βλέπουμε βίντεο και με ποια ανάλυση. Για παράδειγμα, στα 480p ανάλυσης βίντεο, ξοδεύουμε περίπου 700 MB την ώρα.

Ακρόαση μουσικής: Φυσικά, εκτός από τα βίντεο, σημαντική κατανάλωση κάνει και η μουσική που ακούμε από κάποια υπηρεσία ή από ραδιόφωνο. Για παράδειγμα, σε μια χαμηλή ποιότητα της τάξεως των 96kbps, ξοδεύουμε περίπου 44 MB την ώρα. Για να δείτε με περισσότερη ανάλυση τις χρεώσεις, διαβάστε το εξαιρετικό άρθρο από το Dr. Android κάνοντας κλικ εδώ

Τέλος, μην ξεχνάμε ότι περίπου 300-500 megabytes τον μήνα, ξοδεύονται από τις κλασικές μας συνήθειες όπως facebook, Chating, browsing.


Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram