[How to]: Πως να κάνεις Root το κινητό σου


Με το Root σε Android συσκευές δεν έχω ασχοληθεί ποτέ και ούτε χρειάστηκε. Βέβαια, για να είμαι ειλικρινής, android συσκευή ακόμα δεν έχω στην κατοχή μου και πορεύομαι με ότι χρειάζομαι. Φυσικά είναι θέμα χρόνου να κάνω αυτό το καθυστερημένο άλμα αλλά έως τότε, μην με ρωτάτε πολλά για κινητά και ρυθμίσεις, διότι και γω αυτά που ξέρω, τα ξέρω από άλλους. Βέβαια ποτέ δεν τα εφάρμοσα. Έτσι λοιπόν η υπόθεση του root, όπως μαθαίνω, δεν είναι ότι πιο εύκολο μπορεί να κάνει ο καθένας και αυτό συμβαίνει διότι το root διαφέρει από συσκευή σε συσκευή.

Α, κάτσε, δεν σου είπα τι είναι Root και τι μπορείς να κάνεις με αυτόν τον διάολο. Στην ουσία, όταν κάνουμε Root την συσκευή μας, παίρνουμε τον πλήρη έλεγχο αυτής, έχουμε όλα τα δικαιώματα να της αλλάξουμε τα φώτα, δηλαδή είμαστε οι διαχειριστές, όπως τα Windows. Μπορούμε να κάνουμε τα πάντα. Στα πάντα όμως, συγκαταλέγεται και η καταστροφή του λειτουργικού μας! Οπότε, προσέχουμε για να έχουμε. Μπορούμε όμως να κάνουμε και ωραία πράγματα, όπως για παράδειγμα να διαγράψουμε όλες αυτές τις άχρηστες εφαρμογές που έρχονται προεγκατεστημένες από την μαμά εταιρεία. Γενικά, θα έχετε ακούσει ότι με το root, κάνεις παπάδες.

Έτσι και γω, ξεκινάω το τρισάγιο, εμμμμ!, την διαδικασία θέλω να πω, για να σας δείξω από που έμαθα, δηλαδή διάβασα για το Rootάρισμα των συσκευών. Σιγά μην κάτσω και γράψω δικό μου άρθρο για κάτι που δεν έχω κάνει ποτέ μου ενώ υπάρχουν αξιόλογοι συνάδελφοι που έχουν εντρυφήσει στο άθλημα. Καλά ντε, μην βαράς, μπαίνουμε στο ψητο!

 Root από τον Γιατρό


Ο φίλος Χρήστος ή αλλιώς Doctor Android, μεγάλη η χάρη του, έχει ιδρώσει το παλικάρι για να μας ανοίξει τα μάτια στο Root. Έχει γράψει (και συνεχίζει να γράφει) άρθρα και άρθρα για το root σε διαφορετικές συσκευές. Ναι, δεν βαριέται ποτέ να γράφει για το android. Έτσι, έχει συγκεντρώσει σε ένα άρθρο όλα τα links που οδηγούν σε άλλα άρθρα του, που εξηγούν για το root σε διάφορα μοντέλα συσκευών. Έχω μετρήσει πάνω από 70 άρθρα για το root. Οπότε ξέρετε, μπείτε σε αυτό το άρθρο και ξεκινάτε το διάβασμα.

 Root από τον Εκδότη βιβλίων

Ο άλλος φίλος μου, ο Άγγελος από το pcsteps και η παρέα του, δεν νομίζω άνθρωπος που ασχολείται με την τεχνολογία, να μην γνωρίζει για το pcsteps, έχει γράψει μια αρθράρα για το Root που σίγουρα θα θέλεις να το διαβάσεις! Εκεί στο pcsteps θα βρεις μόνο τεράστια άρθρα γιαυτό μην δυσανασχετείς, έτσι θα πρέπει να είναι τα άρθρα που πρέπει να σου εξηγούν και τα αυτονόητα ώστε να τα καταλαβαίνει και ο πιο αδαής. Σεντόνια ολόκληρα λέμε, αφού σκέφτεσαι να τα εκτυπώσεις διότι θα χρειαστεί να τα εκδόσεις μετά, τόσο μεγάλα είναι!



Έτσι λοιπόν, νομίζω έκανα το χρέος μου ώστε να σας υποδείξω τις καλύτερες ελληνικές πηγές για να μάθετε να κάνετε Root στο κινητό σας. Α, και μην ξεχάσετε να δώσετε τα χαιρετίσματα στον "Γιατρό" και τον "Εκδότη βιβλίων" όταν θα διαβάζετε τα άρθρα τους.

Καλό rootάρισμα παιδιά, εγώ τώρα πάω να πιω μια μπύρα Root!

Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης Σου άρεσε το άρθρο μας;

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με τους ακόλουθους τρόπους: