Δες εύκολα πόση μνήμη RAM «σηκώνει» ο υπολογιστής σου

Δες εύκολα πόση μνήμη RAM «σηκώνει» ο υπολογιστής σου


Πολύς κόσμος αναρωτιέται πόση RAM μπορεί να πάρει το Desktop PC ή το Laptop του. Πολλοί ακόμα δεν γνωρίζουν πόσα Slots υπάρχουν στο Laptop τους ,δηλαδή πόσες θέσεις για τις μνήμες RAM. Υπάρχουν πολύ ωραία εργαλεία γι' αυτή την δουλειά, δηλαδή να μάθετε το Hardware του υπολογιστή σας όπως το δωρεάν Speccy που έχουμε παρουσιάσει σε παλιότερο άρθρο.

Εμείς όμως, θα επικεντρωθούμε στην αναζήτηση της συνολικής RAM που μπορεί να δεχτεί ο υπολογιστής μας και σε αυτό θα μας βοηθήσει το Crucial System Scanner, μια δωρεάν και Portable εφαρμογή που αναλαμβάνει να «διαβάσει» τον υπολογιστή και να μας εμφανίσει πληροφορίες για το Hardware του μηχανήματός μας, να προτείνει αναβάθμιση σε συμβατές μνήμες ή και σκληρούς δίσκους.

Βέβαια, οι προτάσεις των προϊόντων που κάνει είναι της ίδιας της εταιρίας, αφού η Crucial εμπορεύεται δίσκους και μνήμες. Αυτό όμως δεν μας ενδιαφέρει στο παρόν άρθρο, θέλουμε να δούμε μια ρημάδα πληροφορία για τη μέγιστη χωρητικότητα σε RAM. Όπα!! Κάτι σαν να βλέπω πιο κάτω.
Όπως βλέπετε στο παραπάνω screenshot, η ανάλυση που έγινε στο δικό μου Laptop, αναφέρει στα αριστερά τη μέγιστη μνήμη RAM που μπορεί να δεχτεί το σύστημά μου (16 GB) και πόση RAM έχω και σε πόσα slots. Βλέπετε ότι έχω 2 υποδοχές (slots) μνημών και η κάθε μία έχει από 4 GB RAM.

Έτσι λοιπόν, άμεσα έχουμε την πληροφόρηση που θέλουμε και σίγουρα θα μας φανεί χρήσιμο για μελλοντική αναβάθμιση του υπολογιστή μας.

Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης 

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram