Wireshark - To καλύτερο δωρεάν λογισμικό ανάλυσης δικτύων


Το Wireshark είναι ένα ελεύθερο και ανοιχτού κώδικα λογισμικό ανάλυσης πρωτοκόλλων δικτύου. Χρησιμοποιείται για ανάλυση και παρακολούθηση δικτύου, εντοπισμό και αντιμετώπιση προβλημάτων στα δίκτυα αλλά και για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Αυτή την στιγμή είναι το δημοφιλέστερο δωρεάν λογισμικό στην κατηγορία του και χρησιμοποιείται ευρέως από τους περισσότερους μηχανικούς δικτύων.

Για την ιστορία, το Wireshark ξεκίνησε το 1998 από τον Gerald Combs, απόφοιτο της επιστήμης υπολογιστών του Πανεπιστημίου Missouru στο Κάνσας των Η.Π.Α. 

Επίσης, να αναφέρουμε ότι το πρόγραμμα είναι εξειδικευμένο και σίγουρα δεν θα κάνει για όλους παρά μόνο για αυτούς που ασχολούνται με τα δίκτυα ή και σε σπουδαστές. Παρ' όλα αυτά όμως όποιος ενδιαφέρεται να εντρυφήσει στο "άθλημα" των δικτύων, κυκλοφορούν διάφορα εγχειρίδια χρήσης στο διαδίκτυο, και στα ελληνικά, ενώ υπάρχει από το επίσημο site του Wireshark ενότητα εκμάθησης του Wireshark.

Τέλος, να πούμε ότι πρόκειται για ένα Cross Platofrm λογισμικό, δηλαδή υπάρχουν εκδόσεις για Linux, Windows και MacOS.

Έκδοση: 2.4.1
Μέγεθος: 52.3 MB
Λειτουργικό σύστημα: Windows All / Macintosh / Linux
Κατασκευαστής: Wireshark Foundation
Πηγή: wireshark.org
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Σου άρεσε το άρθρο μας;

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με τους ακόλουθους τρόπους: