GraphicsGale - Δημιουργήστε 2D κινούμενα σχέδια


To GraphicsGale είναι μια δωρεάν εφαρμογή για υπολογιστές με Windows, με την οποία μπορείτε να δημιουργήσετε από το μηδέν τα δικά σας δισδιάστατα (2D) Animation. Στην ουσία μπορείτε να δημιουργήσετε τα δικά σας Sprites, που στο σχεδιασμό των 2D παιχνιδιών, sprite σημαίνει η δημιουργία κινούμενων χαρακτήρων μέσα από μια σειρά εικόνων που τις ενώνεις μεταξύ τους και δημιουργείς την κίνηση. Εκτός αυτού, είναι ένας καταπληκτικός Pixel Art creator, για να φτιάχνεται τα δικά σας πιξελωτά σχέδια.. :)

Το πρόγραμμα δεν είναι και το πιο απλό που θα δείτε. Λόγω της ιδιαιτερότητάς του, απαιτεί να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να μάθετε όλες τις λειτουργίες του. Από τα θετικά του προγράμματος είναι ότι υποστηρίζει Layers, και οποιοδήποτε λάθος κάνετε κατά την επεξεργασία μπορείτε να το αναιρέσετε χωρίς να πάει στράφι η μέχρι τώρα δουλειά σας. Επίσης, μπορείτε να βλέπετε σε real time την μέχρι τώρα εργασία σας χωρίς να σώσετε κάτι. Υποστηρίζει πολλά φορμάτ εικόνας όπως GIF, ICO, CUR, ANI, AVI, GAL, BMP, DIB, JPEG, PNG, TGA.

Επειδή μπορεί να σας φανεί βουνό εσάς που θέλετε να το ξεκινήσετε από περιέργεια και δεν έχετε πρότερη εμπειρία από τέτοιου είδους προγράμματα αλλά το είδατε και σας έπιασε η τρέλα να το μάθετε ρε παιδί μου, το δαιμόνιο ψαχτήρι του dwrean.net, Κυριάκος Οικονομίδης, έψαξε και βρήκε μια σειρά από βίντεο οδηγούς στο youtube.

Έκδοση: 2.07.07
Μέγεθος: 1.9 MB
Λειτουργικό σύστημα: Windows All
Κατασκευαστής: HumanBalance Ltd
Πηγή: graphicsgale.com
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Σου άρεσε το άρθρο μας;

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με τους ακόλουθους τρόπους: