Πως βγάζουμε φωτογραφίες/screenshots σε κινητά τηλέφωνα

Πως παίρνουμε screenshots σε Android κινητά

Πολύς κόσμος θέλει να βγάλει φωτογραφία/screenshot αυτό που βλέπει στην οθόνη του κινητού του και δε γνωρίζει τη διαδικασία. Τα βήματα είναι πολύ απλά και στην ουσία πραγματοποιείται με δύο κουμπιά. Να διευκρινίσουμε ότι η διαδικασία ισχύει για όσους έχουν Android συσκευές με εγκατεστημένο λειτουργικό 4.0 και άνω. 

Πως παίρνουμε screenshots στα περισσότερα Android Smartphones

Μια γενική λύση για όλα τα android smartphones, είναι να έχουμε πατημένο το πλήκτρο on/off της συσκευής ταυτόχρονα με το πλήκτρο μείωσης της έντασης του ήχου για 2 δευτερόλεπτα. Αμέσως θα δεις να ενεργοποιείται η λειτουργία και να βγαίνει η φωτογραφία που επιθυμείς. 

Πως παίρνουμε screenshots σε Android smartphones


Samsung συσκευές και iPhone

Όποιος έχει Samsung συσκευή, εκτός της παραπάνω λύσης για android συσκευές, το screenshot μπορεί να παρθεί πατώντας ταυτόχρονα το πλήκτρο on/off με το Home button, δηλαδή το κουμπί που βρίσκεται στο κέντρο και στο κάτω μέρος της συσκευής. Η ίδια διαδικασία με των Samsung συσκευών, γίνεται και με τα iPhone και iPad.

Συσκευές Xiaomi και OnePlus

Μια πολύ ωραία λύση για τις συσκευές Xiaomi και OnePlus, είναι απλά να σύρουμε προς τα κάτω (scrolling down) ταυτόχρονα τα τρία δάκτυλά μας στην οθόνη του κινητού. Αμέσως, θα παρθεί το επιθυμητό screenshot. 

Πως παίρνουμε screenshots σε Android smartphones


Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram