«Αριθμός Φορολογικού Μητρώου» - Δωρεάν πρόγραμμα για να ελέγξεις την ορθότητα ενός ΑΦΜ


Ο Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) παράγεται με συγκεκριμένο τρόπο και ειδικότερα μέσω ενός αλγόριθμου, με τον οποίο μπορούμε να ελέγχουμε την ορθότητα κάθε ΑΦΜ. Σήμερα, θα σας παρουσιάσουμε ένα πολύ μικρό και portable προγραμματάκι με το οποίο μπορείτε να ελέγξετε εύκολα ένα ΑΦΜ και να εξακριβώσετε την ορθότητά του.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή και δεν θα δυσκολευτείτε καθόλου. Στο λευκό πεδίο του προγράμματος, γράφετε τον αριθμό που θέλετε να ελέγχξετε, κάνετε κλικ στο κουμπί "Έλεγχος ορθότητας" και αν είναι σωστό σας το επιβεβαιώνει εμφανίζοντας στην οθόνη του υπολογιστή σας ένα παραθυράκι.

Στην εφαρμογή, υπάρχει ακόμα ένα κουμπί το οποίο ονομάζεται "Δημιουργία Ψηφίου Ελέγχου". Με αυτή την επιλογή σας εμφανίζει το τελευταίο ψηφίο ενός ΑΦΜ εφόσον δεν το γνωρίζετε. Αυτό προκύπτει από τα 8 πρώτα ψηφία του ΑΦΜ που όπως προείπαμε δεν δημιουργείται τυχαία αλλά από έναν συγκεκριμένο αλγόριθμο.

Έκδοση: 2.50
Μέγεθος: 32 KB
Λειτουργικό σύστημα: Windows All
Κατασκευαστής: cube8-gr.net
Πηγή: cube8-gr.net
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Google Plus