Ανοικτή βιβλιοθήκη - Χιλιάδες δωρεάν Ελληνικά βιβλία για όλους

openbook-δωρεάν χιλιάδες ελληνικά βιβλία

Η Ανοικτή Βιβλιοθήκη (OpenBook.gr) είναι μια εξαιρετική online προσπάθεια συγκέντρωσης δωρεάν και νόμιμων ηλεκτρονικών βιβλίων από τον δημιουργό της και συγγραφέα Γιάννη Φαρσάρη (διάβασε τη συνέντευξη που μας παραχώρησε). Ιδρύθηκε το 2010 και συνεχίζει ακάθεκτο με τον ίδιο ζήλο μέχρι και σήμερα. 

Πρόκειται για ένα αποθετήριο με χιλιάδες ελληνικά ψηφιακά βιβλία, στα οποία μπορείς να περιηγηθείς πανεύκολα χάρη στην πολύ καλή κατηγοριοποίηση.

Στην ανοικτή βιβλιοθήκη λοιπόν, μπορείς να βρεις «Λογοτεχνικά e-books», «Θεατρικά Έργα», βιβλία για την «εκπαίδευση», τον «Πολιτισμό» αλλά και την «Αρχαία Γραμματεία». Υπάρχει επίσης κατηγορία με «Συλλογές», όπου μπορείς να κατεβάσεις e-books τα οποία δε βρίσκονται στις προηγούμενες κατηγορίες και περιέχει θεματολογία για την Αυτοβελτίωση, Υγεία, Οικολογία, διατροφή, Γεωργική Καλλιέργεια, Ταξίδια, Χόμπι, Διαφορετικότητα, ΑμεΑ, Ευρωπαϊκή Ένωση, Επιχειρηματικότητα και Περιοδικά. Μια νέα αλλά δυναμική κατηγορία είναι αυτή των ακουστικών βιβλίων (Audio Books), που μέχρι τώρα μπορούμε να ακούσουμε πάνω από 1700 δωρεάν Audio Books. 


Χιλιάδες δωρεάν Ελληνικά βιβλία για όλους


Αξίζει να σημειωθεί, η στήλη «Ανοικτή Κουλτούρα», στην οποία θα βρεις προσπάθειες όχι μόνο για το βιβλίο αλλά γενικότερα ανθρώπους που ενστερνίζονται τη διάδοση της ελεύθερης γνώσης από οποιοδήποτε μετερίζι. Τέλος, θα βρεις στη στήλη «Καταλόγους», συγκεντρωμένες ψηφιακές βιβλιοθήκες, περιοδικά που διανέμονται δωρεάν, ιστολόγια με παρόμοιο περιεχόμενο, ανοικτό λογισμικό αλλά και διασκεδαστικά καρτουνίστικα σκίτσα με θέμα την ανάγνωση και το βιβλίο.

Φυσικά, ένα τέτοιο site και ο δημιουργός του, που αγαπάει τόσο πολύ το βιβλίο και την ελεύθερη διανομή, δε θα μπορούσε να αφήσει παραπονεμένους τους εν δυνάμει νέους συγγραφείς ηλεκτρονικών βιβλίων, και έτσι αποφάσισε να μοιράσει τη γνώση που απέκτησε για τη δημιουργία ηλεκτρονικών βιβλίων, φτιάχνοντας ένα πλήρη άρθρο που περιλαμβάνει όλα όσα χρειάζεστε για να φτιάξεις το δικό σου e-book. Φυσικά, όταν το ετοιμάσεις, μπορείς να το στείλεις στην ανοικτή βιβλιοθήκη για δημοσίευση.

Τι περιμένεις λοιπόν; Βάλε στα αγαπημένα σου τον πλούτο της δωρεάν γνώσης και της ανοικτής κουλτούρας ► Openbook - Ανοικτή Βιβλιοθήκη

Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram