«Οι Σημαίες του Κόσμου» - Ένα διασκεδαστικό και εκπαιδευτικό Ελληνικό Κουίζ



Το παιχνίδι/εφαρμογή για Android συσκευές "Οι σημαίες του Κόσμου", είναι μια εκπληκτική Ελληνική προσπάθεια με την οποία μαθαίνεις τις σημαίες όλου το κόσμου, ζωγραφίζοντάς τες. Πρέπει να βρεις τα χρώματα των σημαιών ενώ ταυτόχρονα θα μαθαίνεις περισσότερα γι αυτές.

Συγκεκριμένα, στο παιχνίδι θα βρεις: 

  • Τις σημαίες χωρισμένες κατά ηπείρους
  • Διεθνείς ενώσεις και οργανισμούς (Ευρωπαϊκή Ένωση, ΟΗΕ κτλ)
  • Δυνατότητα ταξινόμησης αλφαβητικά, κατά πληθυσμό ή έκταση
  • Δυνατότητα αναζήτησης οποιασδήποτε σημαίας.

Επίσης, στο σύνολό τους οι σημαίες είναι 238, από τις οποίες μπορείς να μάθεις βασικές πληροφορίες για κάθε σημαία, όπως είναι η πρωτεύουσα, ο πληθυσμός και η έκταση. Επιπλέον, μαθαίνεις και τις διεθνείς ενώσεις-οργανισμούς στις οποίες ανήκει η κάθε χώρα αλλά και Links που σε οδηγούν στη Wikipedia κάθε χώρας. για να μάθεις ακόμα περισσότερα.

Ξεκινώντας την εξερεύνηση των σημαιών, αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να βάλεις με τη σωστή σειρά τα χρώματα που απαρτίζεται κάθε σημαία. Φυσικά υπάρχουν και βοήθειες όπου όταν τις πάρεις θα ελαττωθούν τα πινέλα χρωμάτων, για να είσαι πιο κοντά ακόμα στη λύση.

Επίσης, θα βρεις επιπλέον Κουίζ όπως: 

  • Level game: Παιχνίδι με 7 διαφορετικά επίπεδα δυσκολίας
  • 20 Flags challenge: Πρέπει να βρεις 20 σημαίες σε 3 λεπτά
  • One color missing: Πρέπει να βρεις το χρώμα που λείπει από κάποια σημαία
  • 50-50: Εμφανίζονται 2 σημαίες και συ καλείσαι να βρεις ποια είναι η σωστή.
  • 10 flags challenge: Αυτό το κουίζ είναι για προχωρημένους

Όπως καταλαβαίνεται, όσο εξασκείστε με το παιχνίδι, μαθαίνετε περισσότερα για τις χώρες του κόσμου και φυσικά για τις σημαίες τους. Το Παιχνίδι παίζετε και Offline, δηλαδή δεν χρειάζεται σύνδεση στο διαδίκτυο, μπορείτε επίσης να το μετακινήσετε στην κάρτα SD ώστε να γλυτώσετε χώρο από την εσωτερική μνήμη. 

Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, οι "Σημαίες του κόσμου" έχουν πάνω από 10.000 downloads και η κριτική βρίσκεται σε ικανοποιητικά επίπεδα με 4.5 αστέρια.

Αν είσαι από υπολογιστή, κατέβασε το παιχνίδι μέσω του QR Code:


Έκδοση: 2.3
Μέγεθος: -
Λειτουργικό σύστημα: Android 4.0 και άνω
Κατασκευαστής: xrimarako
Πηγή: Google Play Store
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Σου άρεσε το άρθρο μας;

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με τους ακόλουθους τρόπους: