Encrypto - Βάλε κωδικό σε αρχεία και φακέλους

Πως βάζω κωδικό σε φάκελο

Το Encrypto είναι μια δωρεάν εφαρμογή για Windows και Mac υπολογιστές με το οποίο μπορούμε να κλειδώσουμε αρχεία και φακέλους με κωδικό της επιλογής μας. Επίσης, μπορούμε να τα στείλουμε κρυπτογραφημένα σε φίλους μας μέσω email ή cloud υπηρεσιών, αρκεί και ο φίλος μας να έχει κατεβάσει το Encrypto.

H κρυπτογράφηση που χρησιμοποιεί το Encrypto είναι τύπου AES-256 (στρατιωτικών προδιαγραφών), πράγμα που το κάνει ισχυρό και σχεδόν αδύνατο να αποκρυπτογραφηθεί από τρίτους.

Η διαδικασία που χρειάζεται για να κλειδώσουμε τα αρχεία ή τους φακέλους μας είναι κάτι περισσότερο από απλή. Αφού εγκαταστήσουμε το Encrypto στον υπολογιστή μας, ανοίγουμε το πρόγραμμα και μπροστά μας θα δούμε δύο επιλογές:

  • Add File: Για να κλειδώσουμε μεμονωμένα αρχεία
  • Add Folder: Για να κλειδώσουμε ολόκληρους φακέλους.

Εσύ βέβαια, ανάλογα την περίπτωση, πράττεις ανάλογα. Σου υπενθυμίζω ότι αν θέλεις να στείλεις τα κρυπτογραφημένα αρχεία σε κάποιον φίλο ή συνεργάτη σου, θα πρέπει να διαθέτουν και αυτοί το encrypto και φυσικά τον κωδικό που θα ορίσεις εσύ, ώστε να μπορέσουν να το ξεκλειδώσουν. Τα αρχεία που κρυπτογραφούνται έχουν κατάληξη .crypto και φυσικά ανοίγουν μόνο αν έχεις το Encrypto εγκατεστημένο στον υπολογιστή σου.

Έκδοση: -
Μέγεθος: 2.6 MB
Λειτουργικό σύστημα: Windows All / MacOS
Κατασκευαστής:MacPaw Inc.
Πηγή: macpaw.com
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal