Κατέβασε δωρεάν τα Windows 10

Κατέβασε δωρεάν τα Windows 10

Κατά την αγορά ενός λάπτοπ ή Desktop PC, στη συσκευασία δεν περιέχεται το γνήσιο δισκάκι των Windows 10, και ας είναι προεγκατεστημένα στο μηχάνημα που μόλις αγόρασες. 
Αν λοιπόν θέλεις να έχεις τα Windows 10 σε DVD ή σε Φλασάκι USB εντελώς δωρεάν για να τα εγκαταστήσεις σε δεύτερο υπολογιστή, τότε σου προτείνω τον παρακάτω τρόπο:

Θα πρέπει να πας στην επίσημη σελίδα της Microsoft και να κατεβάσεις ένα ειδικό πρόγραμμα που θα σε βοηθήσει να εγκαταστήσεις τα Windows 10 με εύκολο τρόπο. Αρκεί να κάνεις κλικ εδώ και θα δείς ένα κουμπί με όνομα «άμεση λήψη εργαλείου» (εικ.1). Επιλέγοντάς το, θα κατεβάσεις το «MediaCreationTool», το δωρεάν εργαλείο που σου επιτρέπει το κατέβασμα και την εγκατάσταση των Windows 10. 

Εικ. 1 - Με το κουμπί "άμεση λήψη εργαλείου", θα κατεβάσετε το media creation tool


Στη συνέχεια, και κατά την διάρκεια των επιλογών που σου εμφανίζονται χρησιμοποιώντας το Media Creation Tool, θα πρέπει να επιλέξεις τον τρόπο με τον οποίο θα εγκαταστήσεις τα Windows. Σου δίνονται οι επιλογές του DVD και του αφαιρούμενου μέσου (φλασάκι). Σου προτείνω να επιλέξεις το USB φλασάκι (να έχει τουλάχιστον 8 GB χωρητικότητα) όπου η Microsoft θα σου το κάνει bootable, δηλαδή θα στο ετοιμάσει για να εγκατασταθούν τα Windows. 

Σημαντικό:
 Κατά την εγκατάσταση των Windows 10 θα σου ζητηθεί να ενεργοποιήσεις τα Windows 10 με ένα νόμιμο και αγορασμένο κλειδί. Η Microsoft, σου δίνει την επιλογή να αγνοήσεις το βήμα αυτό και να συνεχίσεις κανονικά στην εγκατάσταση των Windows 10 εντελώς δωρεάν! 

Το μόνο δυσάρεστο που θα συναντήσεις, εφόσον ΔΕΝ έχεις ενεργοποιήσει τα Windows 10, είναι πως θα σου εμφανίσει στη δεξιά κάτω γωνία της οθόνης, ένα υδατογράφημα το οποίο σε προτρέπει να ενεργοποιήσεις τα Windows. Αυτό όμως δεν στέκεται εμπόδιο για να χρησιμοποιήσεις κανονικότατα το λειτουργικό! Ακόμα και τα updates γίνονται χωρίς κανένα πρόβλημα. Ίσως συναντήσεις κάποιους αμελητέους περιορισμούς, που στην ουσία δεν σου χαλάει την εμπειρία με τα Windows 10.

Συντάκτης του άρθρου:  Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram