Πως κάνουμε εγγραφή CD/DVD από τα Windows χωρίς να εγκαταστήσουμε τρίτη εφαρμογή

Εγγραφή CD/DVD με το ενσωματωμένο πρόγραμμα των Windows, "Windows Media Player"


Στο dwrean.net έχουμε παρουσιάσει αρκετά δωρεάν προγράμματα που μπορούν να εγγράψουν CD/DVD αλλά εδώ θα δούμε την επιλογή που μας δίνουν τα ίδια τα Windows, με το Windows Media Player, το οποίο έρχεται προ-εγκατεστημένο μαζί με το λειτουργικό. Άρα, χωρίς να έχουμε κατεβάσει κανένα επιπλέον λογισμικό, μπορούμε εύκολα και γρήγορα να το κάνουμε με το Windows Media Player.

Βήμα 1ο

Ανοίγουμε το Windows Media Player και βλέπουμε στη δεξί και πάνω μέρος της εφαρμογής τρεις επιλογές: "Αναπαραγωγή", "Εγγραφή" και "Συγχρονισμός". Μας ενδιαφέρει η καρτέλα της εγγραφής οπότε και πατάμε το συγκεκριμένο tab.




Βήμα 2ο

Αφού έχουμε ήδη τοποθετήσει το κενό δισκάκι στον υπολογιστή μας ώστε να είμαστε έτοιμοι να κάνουμε την εγγραφή, βλέπουμε ότι μπορούμε να σύρουμε τα αρχεία που θέλουμε να εγγράψουμε στη καρτέλα της "εγγραφής" και συγκεκριμένα στην περιοχή που ονομάζεται "Λίστα Εγγραφής".

Βήμα 3ο

Για να δούμε περισσότερες ρυθμίσεις και επιλογές εγγραφής, επιλέγουμε το εικονίδιο που φαίνεται στο παρακάτω Screenshots. Όπως βλέπουμε, υπάρχουν αρκετές επιλογές, ανάμεσά τους και η εγγραφή "CD ή DVD δεδομένων" και η εγγραφή "CD ήχου". Εμείς, ανάλογα τα αρχεία που θέλουμε να εγγράψουμε, επιλέγουμε την ανάλογη ρύθμιση.




Βήμα 4ο

Εφόσον έχουμε τοποθετήσει όλα τα αρχεία που θέλουμε να εγγράψουμε, πατάμε το κουμπί της εγγραφής και αμέσως το Windows Media Player θα αρχίσει να γράφει τα αρχεία στο κενό δισκάκι. Αυτό ήταν! Πλέον περιμένουμε λίγο ώστε να ολοκληρωθεί η εγγραφή.


Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Google Plus