Χρήσιμα κόλπα με τη μηχανή αναζήτησης της Google

Χρήσιμα κόλπα για να ψάχνεις πιο έξυπνα στη μηχανή αναζήτησης της Google

Οι περισσότεροι από εμάς, χρησιμοποιούμε καθημερινά την μηχανή αναζήτησης της Google. Είναι ίσως η σημαντικότερη σελίδα του διαδικτύου, καθώς και ο κύριος λόγος που σήμερα η εταιρία Google βρίσκεται στην παγκόσμια κορυφή των εταιριών πληροφορικής.

Το σημερινό μας άρθρο έχει στόχο να σας βοηθήσει παρουσιάζοντάς σας 6 τρόπους για να παίρνετε πιο έξυπνα, πιο εύκολα, και με μεγαλύτερη ακρίβεια, τις πληροφορίες που θέλετε από την Google.

Τρικ Νο. 1: Ακριβείς Πληροφορίες

Για να περιορίσετε το λήμμα ή την φράση που θέλετε και να δείτε αποκλειστικά αποτελέσματα, χρησιμοποιήστε τα εισαγωγικά (" ").

Έτσι, παραδείγματος χάριν, η φράση -Ο Τσίπρας είναι κωλοτούμπας- χωρίς εισαγωγικά, σας δίνει περίπου 477 χιλιάδες αποτελέσματα. Εάν όμως χρησιμοποιήσετε εισαγωγικά -"Ο Τσίπρας είναι κωλοτούμπας"- τα αποτελέσματα περιορίζονται στα 56, καθώς είναι μόνο όσα αποτελέσματα περιέχουν επακριβώς την φράση που βάλαμε.

Τρικ Νο. 2: Εξαιρέστε το λήμμα που δεν σας ενδιαφέρει

Πολλές φορές σε μία αναζήτηση μπορεί να εμφανίζονται συσχετιζόμενα αποτελέσματα. Ένα καλό παράδειγμα, είναι η αναζήτηση της φράσης -αγαπημένοι τραγουδιστές- όπου παρουσιάζονται χιλιάδες αποτελέσματα με διάφορους καλλιτέχνες.

Εάν θέλετε να εξαιρέσετε από τα αποτελέσματα κάποιον καλλιτέχνη που δεν σας αρέσει/αφορά, πληκτρολογήστε -αγαπημένοι τραγουδιστές-, το σύμβολο (-) και εν συνεχεία το όνομα αυτού που θέλετε να εξαιρεθεί (πχ αγαπημένοι τραγουδιστές -Πάολα).

Τρικ Νο. 3: Αναζητήστε πληροφορίες μόνο από έναν ιστότοπο

Εάν θέλετε να δείτε τα αποτελέσματα μόνο από μία ιστοσελίδα, γράψτε το λήμμα ή την φράση που σας ενδιαφέρει και προσθέστε "site:" και την συγκεκριμένη ιστοσελίδα που σας ενδιαφέρει.

Έτσι, εάν ψάχνετε όλες τις πληροφορίες της σελίδας dwrean.net για τον Google Chrome θα γράψετε -google chrome site:dwrean.net- και θα σας εμφανιστούν όλα τα άρθα του dwrean.net που περιέχουν πληροφορίες για τον Google Chrome. Τρικ Νο. 4: Αναζήτηση σε συγκεκριμένα αρχεία

Εάν ενδιαφέρεστε για αναζήτηση αποτελεσμάτων που υπάρχουν σε συγκεκριμένα αρχεία, τότε, στην αναζήτησή σας θα προσθέσετε "filetype:" και τον τύπο του αρχείου που σας ενδιαφέρει.

Έτσι, εάν θέλετε να δείτε αποτελέσματα για τη φράση -κλασική λογοτεχνία- που να περιέχονται σε αρχεία pdf, θα πληκτρολογήσετε -κλασική λογοτεχνία filetype:pdf-.

Τρικ Νο. 5: Κομπιουτεράκι

Εάν θέλετε να κάνετε κάποια μαθηματική πράξη, η μηχανή αναζήτησης της Google σας προσφέρει μία υπερπλήρης αριθμομηχανή.

Πληκτρολογήστε στην αναζήτηση -αριθμομηχανή- ή -κομπιουτεράκι-. Μπορείτε επίσης να πληκτρολογήσετε την αγγλική λέξη -calculator- ή Calc-, θα επιστρέψει το ίδιο αποτέλεσμα.

Τρικ Νο. 6: Ενημέρωση καιρού

Εάν θέλετε ενημέρωση για τον καιρό από οποιαδήποτε μεγάλη πόλη του κόσμου, αντί να ψάχνετε σε διάφορες ιστοσελίδες, μπορείτε απλά να χρησιμοποιήσετε από την αναζήτηση της Google.

Γράψτε -καιρός Εύοσμος-, θα σας εμφανιστούν οι τρέχουσες καιρικές συνθήκες για την δήμο του Ευόσμου Θεσσαλονίκης, αλλά και η πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες.


Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Google Plus