Τέσσερα (4) Online δωρεάν εργαλεία για έλεγχο μολυσμένων αρχείων

4 δωρεάν και online αξιόπιστες λύσεις για έλεγχο μολυσμένων αρχείων


Πολλές φορές, οι φίλοι της σελίδας στα μηνύματά τους, μας υποβάλλουν ερωτήσεις σχετικά με την ασφάλεια των αρχείων που κατεβάζουν από το διαδίκτυο. Λαμβάνοντας υπόψιν αυτές τις πολύ λογικές απορίες, σήμερα σας έχουμε μια παρουσίαση με τέσσερις ιστοσελίδες που θα σας βοηθήσουν στον τομέα της ασφάλειας.

Παρακάτω λοιπόν, ακολουθούν τέσσερα Online και Δωρεάν εργαλεία, με τα οποία μπορείτε να "σκανάρετε" αρχεία για τα οποία δεν αισθάνεστε "σίγουροι".


Νο. 1: Jotti's Malware Scan




Μια αξιόπιστη και δυνατή μηχανή σκαναρίσματος αρχείων για εντοπισμό κακόβουλου λογισμικού. Η λειτουργία της είναι πολύ απλή. Ανεβάστε το "ύποπτο" αρχείο και αφήστε την να το τσεκάρει με την βοήθεια των δεκάδων antivirus που διαθέτει.  Το μέγιστο μέγεθος αρχείου που μπορείτε να ανεβάσετε για να το ελέγξει, είναι 250 ΜΒ.

Νο. 2: VirSCAN


VirSCAN


Ακόμα μια ενδιαφέρουσα περίπτωση. Το VirSCAN με την υποστήριξη γνωστών antivirus, σας προσφέρει ανάλυση ύποπτων αρχείων και εντοπισμό κακόβουλου λογισμικού. Το μέγιστο μέγεθος αρχείου που μπορείτε να ανεβάσετε για να το ελέγξει, είναι 20 ΜΒ.

Νο. 3: VirusTotal


VirusTotal


Ίσως η δημοφιλέστερη online εφαρμογή σκαναρίσματος αρχείων. Εκτός από τον έλεγχο αρχείων, μπορείτε να ελέγξετε και ηλεκτρονικές διευθύνσεις.
Εάν λοιπόν θέλετε να τσεκάρετε την ασφάλεια μίας ηλεκτρονικής διεύθυνσης, επιλέξτε κάτω από την επιλογή "Scan it!" το "scan a URL" (ή απλά κάντε κλικ σε αυτόν τον σύνδεσμο για απευθείας μεταφορά) και τοποθετήστε τον "λινκ" του συνδέσμου που θέλετε να αναλύσετε. Το μέγιστο μέγεθος αρχείου που μπορείτε να ανεβάσετε για να το ελέγξει, είναι 256 ΜΒ.

Νο. 4: Metadefender


Metadefender


To Metadefender θα κάτσει να σκανάρει το αρχείο σας με 38 διαφορετικές μηχανές antivirus, συμπεριλαμβανομένων πολύ γνωστών εταιριών όπως η Kaspersky, McAfee, AVG κ.α. Το μέγιστο μέγεθος αρχείου που μπορείτε να ανεβάσετε για να το ελέγξει, είναι 140 ΜΒ.

*Σημαντικό!
Αυτά είναι τέσσερα πολύ καλά εργαλεία ασφαλείας, αλλά σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστούν ένα πλήρες σύστημα antivirus. Ο ρόλος τους είναι βοηθητικός και είναι μόνο για να σας ενημερώσει. 
Σας προτείνουμε μια λίστα με αξιόπιστα Antivirus για τον υπολογιστή ή και το κινητό σας ► Δείτε τα 4 καλύτερα Antivirus

Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης



Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram