Chocolatey - Αυτόματη και πολλαπλή εγκατάσταση δωρεάν προγραμμάτων

Chocolatey: Μαζική και αυτόματη εγκατάσταση δωρεάν προγραμμάτων


Το Chocolatey δεν είναι ρόφημα αλλά είναι για να το πιεις στο ποτήρι με αυτά που κάνει. Είναι ένα ανοικτού κώδικα δωρεάν πρόγραμμα, με το οποίο μπορείς εύκολα και γρήγορα να εγκαταστήσεις και να αναβαθμίσεις πολλαπλά η μεμονωμένα διάφορα γνωστά προγράμματα στα Windows.
Είπα Windows αλλά η φιλοσοφία της εγκατάστασης που σου παρέχει το Chocolatey και κατά τη γνώμη μου αυτός ο τρόπος μου αρέσει περισσότερο, μοιάζει πολύ με αυτό του Linux, αφού μπορείς να κάνεις την εγκατάσταση των προγραμμάτων μέσα από το περιβάλλον της γραμμής εντολών που υπάρχουν στα Windows ή τερματικό που γνωρίζετε όσοι είστε Linuxάδες.

Το Chocolatey διαθέτει μια τεράστια γκάμα με πάνω από 5.000 λογισμικά, οπότε είναι αρκετά δύσκολο να μην βρείτε αυτό που σας ενδιαφέρει. Το φίλιο και γνωστό site Cerebrux, το οποία ασχολείται κατά βάση με το Linux, απ' όπου είδαμε και μας άρεσε αυτή η εφαρμογή, έχει φτιάξει έναν εκπληκτικό βίντεο-οδηγό για τη σωστή χρήση του Chocolatey το οποίο και παραθέτουμε πιο κάτω. Να διαβάσετε όμως και τον γραπτό οδηγό του Cerebrux, γιατί ως γνωστόν, "τα γραπτά μένουν" που λένε και στο χωριό μου.




Σημαντικό στο Chocolatey είναι ότι μπορείτε να δημιουργήσετε ένα αυτοματοποιημένο αρχείο για μαζική εγκατάσταση όσων προγραμμάτων χρειάζεστε ώστε να μην χρειάζεται κάθε φορά να γράφετε τις εντολές...αλλά περί όρέξεως, θα μου πείτε. Τέλος, όσοι δεν επιθυμείτε την διαδικασία μέσω γραμμής εντολών, υπάρχει έκδοση του Chocolatey με γραφικό περιβάλλον όπου μπορείτε να δείτε πως το κάνετε κάνοντας κλικ εδώ. Καλή επιτυχία!


Έκδοση: 0.16.0
Μέγεθος: -
Λειτουργικό σύστημα: Windows All
Κατασκευαστής: chocolatey.org
Πηγή: chocolatey.org
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Google Plus