Εγχειρίδιο Πρώτων Βοηθειών: Κατεβάστε όλοι δωρεάν το εγχειρίδιο που μπορεί να σώσει ζωές

Δωρεάν εγχειρίδιο πρώτων βοηθειών


Αν θα πρέπει να δώσουμε έναν ορισμό για τις σωστές Πρώτες Βοήθειες, είναι το παρακάτω κείμενο από την εισαγωγή του εγχειριδίου του ΕΚΑΒ.

Τι είναι οι Πρώτες βοήθειες:

Πρώτες Βοήθειες είναι η ακολουθία ενεργειών που πρέπει να πραγματοποιούνται βήμα προς βήμα με σκοπό καταρχήν την αποφυγή του θανάτου και κατά δεύτερον να εμποδίσουν περισσότερο την επιδείνωση της κατάστασης του θύματος και να του προσφέρουν ανακούφιση.
Δεν αποσκοπούν στην τελική θεραπεία η οποία θα γίνει πάντα στο κατάλληλο νοσοκομείο.
Η σειρά των ενεργειών είναι σημαντική διότι εάν ένας χειρισμός δεν επιτελεστεί σωστά, η  αποτελεσματικότητα του επόμενου μπορεί να περιοριστεί. 

Μπροστά σας βλέπετε, ένα ολοκληρωμένο εγχειρίδιο/βιβλίο και αρκετά πρόσφατο (2017) από το EKAB, που αφορά τις πρώτες βοήθειες που θα πρέπει να κάνουμε για να αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις. Μπορείτε να το κατεβάσετε εντελώς δωρεάν σε μορφή PDF στον υπολογιστή ή το κινητό σας. Απαραίτητο για όλους μας!

Είδος αρχείου: PDF
Μέγεθος: 3.3 MB
Σελίδες: 56
Συγγραφέας: Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ)
Πηγή: ekab.gr
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος ΟικονομίδηςΑν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Google Plus