«Λέξη!» - Το δωρεάν Ελληνικό παιχνίδι λέξεων με ενσωματωμένο λεξικό

Λέξη! - Δωρεάν ελληνικό παιχνίδι λέξεων

Το «Λέξη!» είναι ένα δωρεάν ελληνικό παιχνίδι λέξεων για Android συσκευές από την Ithaca Apps, το οποίο συνδυάζει την αναζήτηση λέξης και τα σταυρόλεξα για να γυμνάσετε το μυαλό σας. Διαθέτει 1200 παζλ/γρίφους μέχρι στιγμής και αυτό που κάνει την διαφορά κατά την γνώμη μου είναι ότι για κάθε λέξη υπάρχει ετυμολογία, δηλαδή κρύβεται και ένα λεξικό πίσω από το παιχνίδι! Μέχρι στιγμής υπάρχουν πάνω από 35.000 λέξεις από τα ελληνικά λεξικά του Τριανταφυλλίδη.

Κανόνες παιχνιδιού:

  • Κάθε γρίφος αποτελείται από 3 έως 7 γράμματα όπου καλείστε να σχηματίσετε λέξεις σε ένα σταυρόλεξο.
  • Υπόψιν, ότι υπάρχουν επιπλέον λέξεις εκτός σταυρολέξου και φυσικά αν τις βρείτε κερδίζετε επιπλέον πόντους.
  • Πατώντας πάνω στις λέξεις του σταυρόλεξου μπορείτε να δείτε την ετυμολογία από το λεξικό.
  • Για πιθανόν κολλήματα, υπάρχει βοήθεια από τους αρχικούς πόντους που σας δίνει η εφαρμογή ή τους κερδισμένους. Χρησιμοποιώντας τους πόντους, εμφανίζονται τυχαία γράμματα μέσα στο σταυρόλεξο

Πως κερδίζουμε πόντους

Για κάθε λέξη που βρίσκετε, κερδίζετε πόντους όσους και το μέγεθος της λέξης. Δηλαδή αν η λέξη αποτελείται από 4 γράμματα, τότε οι πόντοι που κερδίζετε θα είναι τέσσερις. Όταν χρησιμοποιείτε την βοήθεια, χάνετε 10 πόντους. Στην αρχή του παιχνιδιού, σας δίνονται ως πριμ 600 πόντους.


Ιδιαιτερότητες των λέξεων

Επιτρέπονται λέξεις με τουλάχιστον 3 διαφορετικά γράμματα, Π.χ, το ΜΑΜΑ δεν επιτρέπεται ενώ το ΜΑΝΑ ναι.
Επιτρέπονται λέξεις στην ονομαστική κλίση ενικού μόνο. Π.χ. ΑΝΔΡΑΣ αλλά όχι ΑΝΔΡΑ ή ΑΝΔΡΩΝ. Δεν υπάρχουν περιορισμοί στο είδος λέξεις (ρήμα, επίθετο, ουσιαστικό, άρθρα κοκ)
Δεν επιτρέπονται λέξεις με δύο ίδια συνεχόμενα ίδια γράμματα Π.χ. ΑΛΛΙΩΣ")




σ.σ: Θεωρώ ότι πρόκειται για το κορυφαίο ελληνικό παιχνίδι λέξεων στο Google Play Store. Αυτό έγκειται στο καλαίσθητο περιβάλλον, στα πολλά παζλ, στις πολλές χιλιάδες λέξεις και κυριότερο στην ετυμολογία τους. Ελπίζω, να πάρει αυτό που του αξίζει και μεις από εδώ θα συνδράμομε γιαυτό.

Αν είστε από υπολογιστή, κατεβάστε το παιχνίδι μέσω του QR Code:




Έκδοση: 4.21
Μέγεθος: 20 MB
Λειτουργικό σύστημα: Android 4.2 και άνω
Κατασκευαστής: Ithaca Apps
Πηγή: Google Play store
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης



Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram