«Ο Πάνος ο Κλάρας» - Δωρεάν διήγημα του Ζαχαρία Παπαντωνίου

«Ο Πάνος ο Κλάρας» - Δωρεάν διήγημα του Ζαχαρία Παπαντωνίου


Το έργο «Ο Πάνος ο Κλάρας» του Ζαχαρία Παπαντωνίου, εκδόθηκε σε ψηφιακή μορφή τον Ιούλιο του 2018 στο Ηράκλειο Κρήτης υπό την επιμέλεια του Γιάννη Φαρσάρη, με σκοπό την ελεύθερη διανομή στο διαδίκτυο από την Ανοικτή βιβλιοθήκη ως κοινό κτήμα, μιας και έχουν περάσει 70 χρόνια από τον θάνατο του Συγγραφέα.

Έτσι λοιπόν, το διήγημα του Ζαχαρία Παπαντωνίου, διανέμεται εντελώς δωρεάν από το openbook.gr σε μορφή PDF, ePub και Kindle mobi.

Ας δούμε λίγο την περιγραφή του διηγήματος:

Ο Πάνος ο Κλάρας ήταν ένας απ’ τους τελευταίους του σπιτιού που εξεριζώθη. Αυτός πέθαινε δυο μερόνυχτα. Κι έτυχε να είμαι κοντά και να τον βλέπω. Ήμουν τότε στο βουνό, σε μια στάνη, περνώντας το καλοκαίρι μόνος, μαζί με τους βλάχους. Ένα πρωί έφεραν εκεί τον Κλάρα και με ειδοποίησαν πως δεν φαίνεται για ζωή. Έκαμαν μια καλύβα δίπλα στη δική μου, και κάθησε μέσα ο Κλάρας με λίγα βιβλία. Στην εποχή που ήμουν ρομαντικός θα δεχόμουν ευχαρίστως τον άρρωστο · αλλά τώρα που πέρασαν εκείνες οι παλικαριές, άρχισεν ένας μικρός φόβος για τη συντροφιά. Ο άρρωστος όμως έτυχε να είναι τόσο λεπτός κι ευγενικός, που μ’ έκαμε να ντρέπομαι για το φόβο, ως το σημείο που αποφάσισα να μη φύγω. Κι εγίναμε σύντροφοι απάνω στο βουνό, ο γερός κι ο άρρωστος, δυο άνθρωποι που δεν βρίσκονται στον ίδιο κόσμο.

Είδος αρχείου: PDF, ePub, Kindle mobi
Μέγεθος: 840 kb
Σελίδες: 22
Συγγραφέας: Ζαχαρίας Παπαντωνίου
Πηγή: openbook.gr
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal