Tor Browser - Ο δωρεάν browser της ασφάλειας και της ανωνυμίας

δωρεάν browser για ανώνυμο σερφάρισμα


Για να σερφάρουμε στο διαδίκτυο με ανωνυμία θα χρειαστούμε εξειδικευμένο λογισμικό και συγκεκριμένα έναν ειδικό browser. Το Tor ενδείκνυται γι' αυτό και φυσικά διατίθεται εντελώς δωρεάν.
Το Tor είναι ένα κρυπτογραφημένο δίκτυο που, για να φτάσουμε στη σελίδα του προορισμού μας, μας περνάει μέσα από ενδιάμεσους κόμβους (relays) του δικτύου και μας βγάζει από κόμβους εξόδου (exit nodes). Σε αντίθεση με τους proxy server, το exit node δεν γνωρίζει ούτε τη διεύθυνση IP μας, ούτε την τοποθεσία μας. Με λίγα λόγια περνάμε από "40 κύματα" για να φτάσουμε στη σελίδα που θέλουμε με ανωνυμία και ασφάλεια.

Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν εκδόσεις για Windows, Linux και Macintosh λειτουργικά συστήματα ενώ πρόσφατα έκανε την εμφάνισή του και μια (alpha) έκδοση για Android συσκευές.

Αν θέλετε περισσότερη ανάλυση για το δίκτυο Tor, ρίξτε μια ματιά στον οδηγό του pcsteps: Δίκτυο Tor: Ανώνυμη πλοήγηση στο Internet.

Στο download link που σας δίνουμε, θα μεταφερθείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του Tor, όπου θα βρείτε εκδόσεις για όλα τα λειτουργικά συστήματα και τις αρχιτεκτονικές του (32bit και 64bit).


Έκδοση: 8.0
Μέγεθος: 53.2 MB
Λειτουργικό σύστημα: Windows All / Mac OS / Linux / Android
Κατασκευαστής: torproject.org
Πηγή: torproject.org
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομιδης


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Google Plus