VirtualBox - Δωρεάν πρόγραμμα για να εγκαταστήσετε εικονικά ένα ή περισσότερα λειτουργικά συστήματα στον υπολογιστή σας

Δωρεάν πρόγραμμα για να εγκαταστήσετε εικονικά ένα ή περισσότερα λειτουργικά συστήματα στον υπολογιστή σας


Το VirtualBox, είναι μια δωρεάν εφαρμογή που σας επιτρέπει να εγκαταστήσετε εικονικά ένα ή περισσότερα λειτουργικά συστήματα στο υπάρχον. Όλο αυτό ονομάζεται εικονική μηχανή στα ελληνικά. Θα ρωτήσετε, ποιος ο λόγος να το κάνουμε αυτό; Η απάντηση είναι απλή και θα σας πούμε μερικούς λόγους.
Όταν θέλεις να χρησιμοποιήσεις ένα διαφορετικό λειτουργικό σύστημα για δικούς σου λόγους  ή για λόγους διδασκαλίας και δεν θέλεις να επηρεάσεις το Λειτουργικό σύστημα που έχεις ήδη εγκατεστημένο στον υπολογιστή σου, τότε το VirtualBox είναι αυτό που θέλεις.  Ακόμα, αν έχεις ένα αγαπημένο πρόγραμμα ή και παιχνίδι και δεν "τρέχει" στο νέα Windows 10, με το Virtualbox μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα παλιότερο λειτουργικό σύστημα (πχ Windows XP) και να απολαύσετε την εφαρμογή.

Επίσης, πολλοί χρήστες χρησιμοποιούν το VirtualBox για να πειραματιστούν με προγράμματα ή λειτουργικά συστήματα χωρίς να κάνουν μαντάρα το πραγματικό τους σύστημα. Υπόψιν, ότι και να κάνεις στο εικονικό λειτουργικό σύστημα, μένει εκεί και μόνο εκεί!
Το VirtualBox διατίθεται για Windows, MacOS αλλά και Linux λειτουργικά συστήματα (θα τα βρείτε στο download link στο τέλος του άρθρου).

Δείτε ένα βίντεο όπου γίνεται εγκατάσταση Linux (διανομή Ubuntu) στην εικονική μηχανή, για να κατανοήσετε καλύτερα τη λειτουργία του VirtualBox:




Τέλος, αξίζει να δώσουμε τη πρέπουσα σημασία στο άρθρο του Pcsteps, όπου εξηγεί βήμα προς βήμα τη λειτουργία της εικονικής μηχανής στα ελληνικά ► Εικονική Μηχανή Windows: Δημιουργία σε Linux / Windows


Έκδοση: 5.2.18
Μέγεθος: ~109 MB
Λειτουργικό σύστημα: Linux / Windows All / Mac OS
Κατασκευαστής: Oracle
Πηγή: virtualbox.org
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Google Plus