Εδώ ψάχνεις...

VirtualBox - Δωρεάν πρόγραμμα για να εγκαταστήσετε εικονικά ένα ή περισσότερα λειτουργικά συστήματα στον υπολογιστή σας

Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου 2018

Δωρεάν πρόγραμμα για να εγκαταστήσετε εικονικά ένα ή περισσότερα λειτουργικά συστήματα στον υπολογιστή σας


Το VirtualBox, είναι μια δωρεάν εφαρμογή που σας επιτρέπει να εγκαταστήσετε εικονικά ένα ή περισσότερα λειτουργικά συστήματα στο υπάρχον. Όλο αυτό ονομάζεται εικονική μηχανή στα ελληνικά. Θα ρωτήσετε, ποιος ο λόγος να το κάνουμε αυτό; Η απάντηση είναι απλή και θα σας πούμε μερικούς λόγους.
Όταν θέλεις να χρησιμοποιήσεις ένα διαφορετικό λειτουργικό σύστημα για δικούς σου λόγους  ή για λόγους διδασκαλίας και δεν θέλεις να επηρεάσεις το Λειτουργικό σύστημα που έχεις ήδη εγκατεστημένο στον υπολογιστή σου, τότε το VirtualBox είναι αυτό που θέλεις.  Ακόμα, αν έχεις ένα αγαπημένο πρόγραμμα ή και παιχνίδι και δεν "τρέχει" στο νέα Windows 10, με το Virtualbox μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα παλιότερο λειτουργικό σύστημα (πχ Windows XP) και να απολαύσετε την εφαρμογή.

Επίσης, πολλοί χρήστες χρησιμοποιούν το VirtualBox για να πειραματιστούν με προγράμματα ή λειτουργικά συστήματα χωρίς να κάνουν μαντάρα το πραγματικό τους σύστημα. Υπόψιν, ότι και να κάνεις στο εικονικό λειτουργικό σύστημα, μένει εκεί και μόνο εκεί!
Το VirtualBox διατίθεται για Windows, MacOS αλλά και Linux λειτουργικά συστήματα (θα τα βρείτε στο download link στο τέλος του άρθρου).

Δείτε ένα βίντεο όπου γίνεται εγκατάσταση Linux (διανομή Ubuntu) στην εικονική μηχανή, για να κατανοήσετε καλύτερα τη λειτουργία του VirtualBox:
Τέλος, αξίζει να δώσουμε τη πρέπουσα σημασία στο άρθρο του Pcsteps, όπου εξηγεί βήμα προς βήμα τη λειτουργία της εικονικής μηχανής στα ελληνικά ► Εικονική Μηχανή Windows: Δημιουργία σε Linux / Windows


Έκδοση: 5.2.18
Μέγεθος: ~109 MB
Λειτουργικό σύστημα: Linux / Windows All / Mac OS
Κατασκευαστής: Oracle
Πηγή: virtualbox.org
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Google Plus


 
 
 

Social Media

Ακολουθήστε μας στα Σόσιαλ Μίντια:

Paypal Donate

Αν θέλεις να συνεισφέρεις στο έργο μας, μπορείς να κάνεις μια δωρεά μέσω Paypal:

Έτσι μας είπαν να σας πούμε...

Για να είσαι σένιος και ντόμπρος όπως είμαστε εμείς, κάτσε και βλεφάρισε το παρακάτω κειμενάκι:

Φιλικοί σύνδεσμοι

Μας αγαπούν και τους αγαπάμε:

Χρήσιμα | Ο γιατρός του Android | Ειδησεις | xariseto.gr

Big Brother

Αυτή τη στιγμή στο site μας σουλατσάρουν ολοζώντανα τύποι που ξέρουν τι θα πει ποιότητα