F-Droid - Ένα «Google PlayStore» με χιλιάδες δωρεάν Android εφαρμογές ανοικτού κώδικα

F-Droid - Το εναλλακτικό Google Play Store με μόνο δωρεάν εφαρμογές

Το F-Droid δεν είναι μία απλή εφαρμογή για Android συσκευές, αλλά ένα marketplace, ή αλλιώς ένα ψηφιακό μαγαζί, αντίστοιχο με αυτό της Google, μόνο που σε αυτό όλα είναι δωρεάν. Τα καλά νέα δεν σταματούν εδώ αφού όλες οι εφαρμογές που ανεβαίνουν στο F-Droid είναι ανοιχτού κώδικα, κάτι που σημαίνει πως δεν θα βρεις εφαρμογές που πουλάνε τα δεδομένα σου, σε υποκλέπτουν ή χρησιμοποιούν την συσκευή σου για δικούς τους σκοπούς. Εννοείται πως στο F-Droid δεν θα βρεις πειρατικές εκδόσεις εφαρμογών, αλλά μόνο εφαρμογές που οι ίδιοι οι δημιουργοί τους επέλεξαν να είναι δωρεάν και ανοικτού κώδικα.

Μέσα στο F-Droid υπάρχουν από γνωστές εφαρμογές και παιχνίδια, μέχρι άγνωστες από νέους προγραμματιστές που τώρα κάνουν τα πρώτα τους βήματα. Παράλληλα το F-Droid θα αναλάβει να κρατάει ενημερωμένες τις εφαρμογές που θα κατεβάσεις από αυτό, όπως ακριβώς γίνεται και με τις εφαρμογές που κατεβάζεις μέσω του Google PlayStore.

Με λίγα λόγια, ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΕΒΑΣΕΣ ΑΚΟΜΑ; 

Έκδοση: 1.19
Μέγεθος: 10.2 MB
Λειτουργικό σύστημα: Android 6+
Κατασκευαστής: F-Droid Limited (μη κερδοσκοπική οργάνωση)
Πηγή: f-droid.org
Συντάκτης του άρθρου: Χρήστος Χιωτέλλης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal