Εδώ ψάχνεις...

[How to]: Πως να στείλεις αρχεία που στα μπλοκάρει το Gmail

Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2018

Πως ξεγελάμε το Gmail στέλνοντας απαγορευμένα αρχεία


Πολλές είναι οι φορές που θέλουμε να στείλουμε μια εφαρμογή σε φίλους μας μέσω email ή κάποιο συμπιεσμένο φάκελο αλλά το αποτέλεσμα να μην είναι αυτό που περιμένουμε. Το Gmail της google, το οποίο χρησιμοποιώ, δεν σε αφήνει να στείλεις εφαρμογές με κατάληξη .exe ή ζιπαρισμένα αρχεία με κατάληξη .zip. Θεωρεί ότι μπορεί να περιέχουν κακόβουλα προγράμματα και τα μπλοκάρει. Φαντάζομαι, πως αυτό γίνεται και με άλλες υπηρεσίες email όπως το Yahoo.

Για να αποφύγουμε αυτό το εμπόδιο, υπάρχει ένα τρικ που μπορούμε να κάνουμε και να ξεγελάσουμε το gmail. Αρκεί να αλλάξουμε τις καταλήξεις από τα εκτελέσιμα αρχεία των εφαρμογών (.exe) ή τους συμπιεσμένους φακέλους (.zip). Για παράδειγμα, μπορούμε στο αρχείο με όνομα "arxeio.exe" να του δώσουμε κατάληξη αρχείου εικόνας, όπως το "arxeio.jpg." To gmail δέχεται τέτοιου είδους αρχεία ως συνημμένα, με αποτέλεσμα να σταλεί με επιτυχία το email μας.

Σημαντικό όμως είναι, να ενημερώσουμε τον παραλήπτη του αρχείου να αλλάξει και πάλι την κατάληξη για να μπορεί να το "τρέξει" χωρίς προβλήματα στον υπολογιστή του.

Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram


 
 
 

Social Media

Ακολουθήστε μας στα Σόσιαλ Μίντια:

Paypal Donate

Αν θέλεις να συνεισφέρεις στο έργο μας, μπορείς να κάνεις μια δωρεά μέσω Paypal:

Έτσι μας είπαν να σας πούμε...

Για να είσαι σένιος και ντόμπρος όπως είμαστε εμείς, κάτσε και βλεφάρισε το παρακάτω κειμενάκι:

Φιλικοί σύνδεσμοι

Μας αγαπούν και τους αγαπάμε:

Χρήσιμα | Ο γιατρός του Android | Ειδησεις | xariseto.gr