Εδώ ψάχνεις...

Δωρεάν Βιβλίο: «Πώς να δημιουργήσουμε μια παγκόσμια και ευημερούσα οικονομία βασισμένη στα κοινά»

Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2018

Δωρεάν Βιβλίο: «Πώς να δημιουργήσουμε μια παγκόσμια και ευημερούσα οικονομία βασισμένη στα κοινά»


Διαβάζουμε από την εισαγωγή του βιβλίου:

Όταν μελετάμε την κοινωνική αλλαγή, είναι σημαντικό, όχι μόνο να κοιτάζουμε μέσα από ένα κανονιστικό ("πώς πρέπει να είναι τα πράγματα") ή ένα ουτοπιστικό ("πώς θα μπορούσαν να είναι τα πράγματα") πρίσμα, αλλά και να εντοπίζουμε τις νέες μορφές εκείνες, που προοιωνίζουν την πιθανή αλλαγή.
Ακριβώς όπως ο καπιταλισμός έγινε δυνατός μετά από αιώνες ανάπτυξης συνδυάζοντας πρότυπα όπως η διατήρηση διπλών λογιστικών βιβλίων και η διάχυση της γνώσης μέσω της εκτύπωσης, έτσι και κάθε μετακαπιταλιστικό σύστημα θα βασίζεται σε πρότυπα που προκύπτουν μέσα από τον καπιταλισμό ή αναζητούν λύσεις για τα συστημικά του προβλήματα.

Το ηλεκτρονικό βιβλίο με τίτλο «Πώς να δημιουργήσουμε μια παγκόσμια και ευημερούσα οικονομία βασισμένη στα κοινά», εκδόθηκε από το Ελληνικό ιστότοπο openbook και διανέμεται εντελώς δωρεάν σε μορφή PDF,  ePub και Kindle Mobi. Συγγραφείς του είναι ο Έλληνας Βασίλης Κωστάκης, καθηγητής στο Tallinn Univeristy of Technology, και ο Michel Bauwens, ιδρυτής του P2P Foundation. Τη μετάφραση έκανε εθελοντικά η Εύη Γεωργούτη.


Είδος αρχείου: PDF, Kindle mobi, ePub
Μέγεθος: 1.45 MB
Σελίδες: 43
Συγγραφείς: Βασίλης Κωστάκης / Michel Bauwens
Πηγή: openbook
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος ΟικονομίδηςΑν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram


 
 
 

Social Media

Ακολουθήστε μας στα Σόσιαλ Μίντια:

Paypal Donate

Αν θέλεις να συνεισφέρεις στο έργο μας, μπορείς να κάνεις μια δωρεά μέσω Paypal:

Έτσι μας είπαν να σας πούμε...

Για να είσαι σένιος και ντόμπρος όπως είμαστε εμείς, κάτσε και βλεφάρισε το παρακάτω κειμενάκι:

Φιλικοί σύνδεσμοι

Μας αγαπούν και τους αγαπάμε:

Χρήσιμα | Ο γιατρός του Android | Ειδησεις | xariseto.gr