[How to]: Πως να έχεις πρόσβαση σε μπλοκαρισμένες στην Ελλάδα ιστοσελίδες (ο γρήγορος τρόπος)

πως να ξεμπλοκάρετε ιστοσελίδες γρήγορα


 
Όπως θα γνωρίζετε οι περισσότεροι τις τελευταίες ώρες αρκετά site σταμάτησαν να είναι προσβάσιμα στην χώρα μας, αφού η Επιτροπή για την Διαδικτυακή Προσβολή της Πνευματικής Ιδιοκτησίας διέταξε τους ελληνικούς παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου να διακόψουν την πρόσβαση σε αυτά. Σε αυτόν τον οδηγό θα δούμε έναν πολύ γρήγορο τρόπο έτσι ώστε να αποκτήσετε πάλι πρόσβαση στα περισσότερα από αυτά, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως κάποια από αυτά δεν θα σταματήσουν πλήρως την λειτουργία τους ή δεν θα μεταφερθούν σε νέα διεύθυνση.

Οι παρακάτω οδηγίες αφορούν αποκλειστικά τους χρήστες του περιηγητή Mozilla Firefox, οπότε όσοι δεν χρησιμοποιείτε αυτόν, είτε θα πρέπει να περιμένετε να δημοσιεύσουμε μία πιο γενική λύση είτε απλά θα τον κατεβάσετε από την ιστοσελίδα της Mozilla.

 Αφού ανοίξετε τον Firefox θα χρειαστεί να πληκτρολογήσετε στην μπάρα διευθύνσεων "about:config" και έπειτα να πατήσετε Enter. Αφού γίνει αυτό ο Firefox θα ζητήσει να επιβεβαιώσετε ότι όντως γνωρίζετε τι πάτε να πειράξετε και εσείς θα πατήσετε το μπλε κουμπί "I accept the risk!"

οδηγός ξεμπλοκαρίσματος

Στην επόμενη οθόνη θα εμφανιστεί μία μεγάλη λίστα με αρκετές επιλογές, όμως εμείς θα χρησιμοποιήσουμε την μπάρα αναζήτησης και θα πληκτρολογήσουμε "network.trr.mode".

οδηγός ξεμπλοκαρίσματος

Αφού εμφανιστεί η παραπάνω καταχώρηση, θα χρειαστεί να κάνετε διπλό κλικ πάνω της, έπειτα να αλλάξετε την τιμή από 0 σε 2 και να πατήσετε ΟΚ.

οδηγός ξεμπλοκαρίσματος

Τώρα είστε έτοιμοι, μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε ιστοσελίδες που είναι μπλοκαρισμένες από τους παρόχους εφόσον η λειτουργία τους συνεχίζετε κανονικά, χωρίς να έχουν αλλάξει διεύθυνση. Αν θέλετε περισσότερες πληροφορίες για την τεχνική επεξήγηση της παρακάτω αλλαγής, επισκεφθείτε την wiki της Mozilla.


Συντάκτης του άρθρου: Χρήστος Χιωτέλλης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram